Meteoroloji’den hafta sonu için yağış uyarısı

Yerel Haberler - 13.03.2026 - 0:00

ANKARA-BHA

Meteorolojik tahminlere göre hava sıcaklıkları özellikle doğu bölgelerde artış gösterse de ülke genelinde mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yarın batı ve iç kesimlerde parçalı bulutlu bir gökyüzü bekleniyor. Marmara ve İç Anadolu’nun bazı bölgelerinde ise sabah ve gece saatlerinde pus ve sis görülebilecek. Günün en yüksek sıcaklıklarının İstanbul çevresinde 12, İzmir’de 17 ve Ankara’da yaklaşık 15 derece olması öngörülüyor.

Doğu bölgeleri için kuvvetli yağış uyarısı

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da ise yağışlı hava geniş bir alanda etkili olacak. Özellikle Güneydoğu Anadolu’nun doğu kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı görülebileceği belirtilirken, sarp ve eğimli arazilerde çığ riski bulunduğu uyarısı yapıldı. Ayrıca iç ve doğu bölgelerde gece saatlerinde buzlanma ve don olayları yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Pazar günü yağış batıya yayılacak

Pazar günüyle birlikte yağışlı sistemin etkisini batıya doğru genişletmesi bekleniyor. Marmara’nın güneydoğusu, Karadeniz ve doğu kesimlerinde yağışların devam edeceği öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının Marmara ve Karadeniz kıyılarında 12-13 derece civarında seyretmesi beklenirken, İç Anadolu’da bulutlu hava etkisini sürdürecek. Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı geçişleri devam edecek, Güneydoğu Anadolu’da ise yer yer kuvvetli yağış görülebilecek.

Rüzgar ve buzlanmaya karşı uyarı

Meteoroloji yetkilileri, özellikle Doğu Anadolu’daki çığ riski ve iç kesimlerdeki buzlanma ile don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Akdeniz’in doğusunda rüzgarın zaman zaman saatte 70 kilometre hıza ulaşabileceği belirtilirken, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Hafta sonu için tahmin edilen en yüksek sıcaklıklar Ankara’da 15, İstanbul’da 13, İzmir’de 17, Antalya’da 22, Adana’da 18, Diyarbakır’da 14 ve Samsun’da 12 derece civarında olacak.

Yerel Haberler Aksaray’da bayram öncesi şekerleme denetimi

Yerel Haberler Fenerbahçe zirve peşinde Fatih Karagümrük deplasmanında

Yerel Haberler Derbi sonrası PFDK’dan cezalar: Beşiktaş’a milyonluk fatura

Yerel Haberler Tillo’dan 100 milyonluk güneş hamlesi

Yerel Haberler Mersin’de aşevindeki kavurmada tek tırnaklı hayvan eti tespit edildi

Yerel Haberler İnşaat üretim endeksi ocakta yıllık yüzde 8 arttı

Yerel Haberler Görme engelli öğrencilerden TÜBİTAK’a damga vuran proje

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bölgesel kriz uyarısı

Yerel Haberler Altın fiyatları yükselişe geçti

Yerel Haberler Şubat ayında konut satışları 124 binin üzerine çıktı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021