Aksaray Haberleri - 17.08.2018 - 14:35
GÖKTAŞ “ÜYELERİMİZ İÇİN HER FEDAKARLIĞI YAPTIK”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı olarak TOBB MEYBEM tarafından yapılan İkinci El Oto Alım ve Satım işine yönelik olarak alınması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarının ilk ayağı tamamlandı.
Sınavların Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından Ankara’da yapılması planlanırken uzun görüşmeler ve yazışmalar neticesinde Aksaray’da yapılarak üyeleri ve vatandaşları uzun bir uğraştan kurtardıklarının altını çizen ATSO Başkanı Göktaş, yaptığı açıklamada; İkinci El Araç alım satımı yapacak üyelerimizin ve vatandaşlarımızın alması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesinin ilk ayağı tamamlandı. Bayram nedeniyle sınava giremeyen az bir üyemiz ve vatandaşımız kaldı ki onların sınavları da bayramdan sonra yapılacaktır.
Öncelikle tüm sınava giren ve girecek olan üyelerimizin ve vatandaşlarımızın bilmesini istiyorum ki bu sınavlarda ki müfredatın ve uygulamanın Ticaret ve Sanayi Odamızla hiçbir bağı yoktur. Sınavlar ve uygulamalar tamamen TOBB MEYBEM A.ş tarafından Mesleki Yeterlilik Kurumunun görevlendirdiği yetkili kişiler tarafından yapılmaktadır.
Bizlerin bu noktada yaptığı tek olay, sınavların Aksaray’da yapılmasını sağlamak olmuştur. Mesleki Yeterlilik Kurumu ve TOBB MEYBEM sınavların Ankara’da yapılması gerektiğini belirttiğinde hızlı bir şekilde görüşmeler gerçekleştirdik.
Yapılan yazışmalar ve görüşmeler neticesinde sınavların Aksaray’da olmasını sağladık. Bu sınavlar Ankara’da yapılacak olsa idi Belge Başvurusu yapan 500 üyemiz ve vatandaşımız zor durumda kalacak ve büyük bir vakit kaybı yaşayacak aynı zamanda gidiş geliş yol masrafı yapacaklardı.
Bizler bu mağduriyetin yaşanmaması için sınavların şehrimize yapılmasını sağlamak için her şeyi yaparak mağduriyeti ortadan kaldırdık.
Üyelerimizin ve vatandaşlarımızın konu ne olursa olsun mağduriyet yaşamamaları için her türlü çalışmayı ve desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha belirterek sınava giren ve girecek olan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” Dedi.
Aksaray Haberleri Hatay’da yasa dışı bahise operasyon
Aksaray Haberleri TBMM’ye 4 dokunulmazlık dosyası sevk edildi
Aksaray Haberleri Ankara İyidereliler Derneği’nden iftar buluşması
Aksaray Haberleri İran’dan Hamaney iddialarına yalanlama
Aksaray Haberleri Süper Lig’de 27. hafta maçlarının hakemleri belli oldu
Aksaray Haberleri Aksaray MÜSİAD’dan duygulandıran iftar: İş dünyası ve asırlık çınarlar aynı masada
Aksaray Haberleri Borsa günü yükselişle kapattı
Aksaray Haberleri Beyoğlu’nda yangın faciası: 1 bebek hayatını kaybetti
Aksaray Haberleri Yoğun sis İstanbul Boğazı’nda gemi trafiğini durdurdu
Aksaray Haberleri Erdoğan: Değerlerimize ve köklerimize sahip çıkmayı sürdüreceğiz
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021