Yerel Haberler - 12.04.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Meclis Genel Kurulu’nda ele alınan düzenlemeye göre, anneler için mevcutta 16 hafta olan doğum izninin 24 haftaya çıkarılması planlanıyor. Teklif kapsamında, hâlihazırda doğum izninde bulunan annelerin de düzenlemeden faydalanabilmesi öngörülüyor. Doğumdan sonra 16 haftalık iznini tamamlayarak işine dönen anneler de, 24 haftalık süreyi aşmamak kaydıyla izinlerini tamamlayabilecek.
Düzenleme yalnızca anneleri değil babaları da kapsıyor. Buna göre, işçiler için 5 gün olarak uygulanan babalık izninin, memurlarla eşitlenerek 10 güne çıkarılması planlanıyor.
Öte yandan teklif, çocukların sosyal medya kullanımına yönelik önemli bir sınırlamayı da içeriyor. Yasalaşması halinde 15 yaşını doldurmayan bireylerin sosyal medya hesabı açmaları engellenecek. Sosyal medya platformlarının, kullanıcı yaşını tespit etmek için algoritmalar kullanması ve 15 yaşın altındaki hesapları kapatması öngörülüyor.
Yerel Haberler Beşiktaş’ta Kartal Kayra Yılmaz şoku! Sezonu kapattı
Yerel Haberler Karadeniz’de av sezonu sona erdi: Beklentiler karşılanmadı
Yerel Haberler Malatya Merkez Çarşı’da esnaf için yeni dönem başlıyor
Yerel Haberler Genç tekvandocular Şanlıurfa’da zirveyi zorladı
Yerel Haberler Kayıt dışı telefonlar için süre doluyor: 1 Mayıs son gün
Yerel Haberler Malatya’daki Ulu Cami ve Kervansaray için sevindiren gelişme
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021