Aksaray Haberleri - 23.06.2015 - 9:47
TBMM’de 25. dönem çalışmaları bugün milletvekillerinin yemin töreniyle başlayacak. Meclis’teki ilk oturumu en yaşlı üye sıfatıyla Deniz Baykal yönetecek. Baykal’a Başkanlık Divanı’nda 6 isim eşlik edecek. 7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 25. dönem milletvekilleri bugün yapılacak ilk oturumda Genel Kurul’da yemin edecek. Saat 15’te başlayacak oturumu en yaşlı üye sıfatıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Deniz Baykal (77) yönetecek. Baykal, görevi eski başkan Cemil Çiçek’ten devralacak.
Meclis’teki en genç milletvekili olan 6 isim de geçici katip üye sıfatıyla Başkanlık Divanı’nda bulunacak ve Deniz Baykal’a yardımcı olacak. Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal’a yardımcı olacak genç vekiller, oturumda dönüşümlü olarak milletvekillerinin isimlerini okuyacak. Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın yeğeni HDP Milletvekili Dilek Öcalan da Başkanlık Divanı’nda görev alacak.
Başkanlık Divanı’nda yer alacak en genç 6 milletvekili ise şu şekilde:
Sena Nur Çelik – AK Parti Antalya Milletvekili (29 yaşında)
Fatma Gaye Güler – AK Parti Tokat Milletvekili (27 yaşında)
Dilek Öcalan – HDP Şanlıurfa Milletvekili (28 yaşında)
Enise Güneyli – HDP Mardin Milletvekili (29 yaşında)
Tuğba Hezer – HDP Van Milletvekili (26 yaşında)
Abdurrahim Boynukalın – AK Parti İstanbul Milletvekili (28 yaşında)
MECLİS’TE UZUN MESAİ
Meclis’i bu ilk oturumda uzun bir mesai beklerken 550 milletvekilinin yemin edeceği oturumun 10 saatten uzun süreceği tahmin ediliyor. Vekiller sıra sıra kürsüye çıkarak anlaşılır bir şekilde ve Türkçe olarak Anayasa’da yazılı milletvekili yeminini okuyacak. Her vekilin yeminini 1 dakika süreyle okuduğu hesaplanırsa Meclis’te hiç ara verilmese bile bu yaklaşık olarak 10 saatlik bir zamana denk geliyor.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YEMİN TÖRENİNİ İZLEYECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’te bugün yapılacak yemin törenini izleyeceği bildirildi. Erdoğan, saat 15’te başlayacak oturumu Genel Kurul’da Cumhurbaşkanı’na ayrılan locadan takip edecek.
Aksaray Haberleri CHP Merkez İlçe Başkanı Olcay Küçük’ten cezalara tepki
Aksaray Haberleri Malatya’da İnönü Üniversitesi Kütüphanesi’ne erişilebilirlik bayrağı
Aksaray Haberleri Malatya’da uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı
Aksaray Haberleri Piyasalarda gerilim sürüyor; gözler Fed kararında
Aksaray Haberleri Malatya’da bayram öncesi otogarda yoğunluk
Aksaray Haberleri 2026-YÖKDİL/1 sonuçları erişime açıldı
Aksaray Haberleri Kars Valisi Ziya Polat’ın Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı
Aksaray Haberleri “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?”
Aksaray Haberleri Ramazanın son iftarı Çanakkale’de yapılacak
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021