MEB’den yeni genelge: Veliler okula randevusuz giremeyecek, öğretmenler önlük giyecek

Yerel Haberler - 19.08.2026 - 9:12

ANKARA – BHA 

Genelgede, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’nun amaçları ve Türk Millî Eğitiminin temel ilkeleri doğrultusunda öğrencilerin millî birlik ve beraberlik, vatan ve kardeşlik bilinciyle yetiştirilmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.

Bu kapsamda, 2026-2027 eğitim öğretim yılının ilk haftasından başlayarak yıl boyunca Bakanlık tarafından hazırlanan uygulama kılavuzları doğrultusunda çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Genelgede okul güvenliğine yönelik alınacak önlemler de yer aldı. İl ve ilçe yürütme kurullarının eğitim öğretim yılı başında toplanarak okul ve çevresindeki olası riskleri değerlendirmesi ve gerekli planlamaları yapması öngörüldü.

Okullarda giriş ve çıkışların kontrollü şekilde gerçekleştirilmesi, yaya ve araç trafiğinin birbirinden ayrılması, kör noktaların aydınlatılması ve acil durumlarda güvenli tahliyeyi sağlayacak bakım ve onarımların tamamlanması istendi.

Veli görüşmelerinin ise ülke genelinde yalnızca “Okul Randevu Sistemi” üzerinden planlanarak yapılacağı bildirildi. Randevusuz veli ziyaretlerine izin verilmeyeceği, öğrencinin velisi veya vasisi olmayan kişilerin de okula giriş yapamayacağı kaydedildi.

Genelgede öğretmenlerin kılık ve kıyafetlerine ilişkin düzenleme de yer aldı. Eğitim kurumu yöneticileri, öğretmenler ve eğitim çalışanlarının görevlerini yerine getirirken mesleğin saygınlığına ve kamu hizmetinin ciddiyetine uygun hareket etmesi gerektiği belirtildi.

Bu kapsamda öğretmenlerin önlük giyeceği, eğitim öğretim yılı başında gerçekleştirilecek öğretmenler kurulunda uygulamayla ilgili bilgilendirme yapılacağı ve uygulamanın millî eğitim müdürlükleri tarafından takip edileceği ifade edildi.

Genelgede ölçme ve değerlendirme uygulamalarına da düzenleme getirildi. Bakanlık tarafından belirlenen ortak sınavlar ile hazırlanan ölçme ve değerlendirme araçları dışında, öğrencileri yarıştıran veya sıralamaya tabi tutan sınavların okullarda uygulanmasına izin verilmeyeceği bildirildi.

Yerel Haberler Hatay Büyükşehir Belediyesi enerji ihtiyacını GES’den karşılayacak

Yerel Haberler Düden Çayı’nda kirliliğe geçit yok: Yaptırımlar tavizsiz uygulanacak

Yerel Haberler Ayvalık’ta araç Atatürk büstüne çarptı

Yerel Haberler Balıkesir’de ev yangını: 1 kişi etkilendi

Yerel Haberler Balıkesir Ayvalık’ta ATV şarampole uçtu: 2 yaralı

Yerel Haberler Balıkesir’de 3 günlük medya buluşması

Yerel Haberler Şanlıurfa OSB–Bozova grup yolu tamamlandı

Yerel Haberler TİMBİR Genel Başkanı Süleyman Basa’ya Paris Trabzonlular Dernek Başkanı Bülent Cumur’dan ziyaret

Yerel Haberler Dr. Erkut Karaca’ya Düzce’de “hüzünlü” veda

Yerel Haberler MEB’den yeni genelge: Veliler okula randevusuz giremeyecek, öğretmenler önlük giyecek

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021