Aksaray Haberleri - 30.05.2020 - 11:32
Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz işgalci İsrail’in Gazze ablukasına son vermesi ve Kudüs’ün özgür kalması amacıyla 37 ülkeden katılımla gerçekleşen ve Mavi Marmara adıyla sembolleşen eylemin 10. yıldönümünde yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Aksaray İHH Başkanı Korkmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Kıymetli Aksaray’lılar ve Değerli Basın Mensupları;
Bundan tam 10 yıl önce mazlum Filistin’li kardeşlerimize yardıma giderken vurulan iyilik gemimiz Mavi Marmara’nın yoluna aynı kararlılıkla devam ettiğini buradan tüm dünyaya haykırmak istiyoruz. Gazze’ye giden insani yardım filosu öncelikle ablukanın kaldırılmasını hedeflemişti. Gazze ve Filistin hala abluka altında ve işgal devam ediyor ve bu manada Mavi Marmara misyonu abluka kalkıncaya ve özgür Kudüs hedefi gerçekleşinceye kadar yoluna devam edecektir.
KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR Değerli Dostlar; İsrail’in tüm dünyanın gözleri önünde yaptığı tüm insan hakkı ihlallerinin, işgallerinin, katliamlarının hesabını vereceği bir dünya daha adil daha yaşanabilir bir dünya olacaktır. Bu minvalde Kudüs’ün kırmızı çizgimiz ve İslam âleminin ortak değeri olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Tüm Müslümanların bu davaya sahip çıkması ile İsrail ve işbirlikçilerinin kolaylıkla pes ettirileceğine inanmamız gerekiyor.
Sonuç olarak; Mavi Marmara misyonu ve davasını unutmadık ve Kudüs özgür olana dek unutturmayacağız. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.
Aksaray Haberleri PFDK’den Beşiktaş, Konyaspor ve Arca Çorum FK’ye ceza
Aksaray Haberleri Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği Nisan’da 60 bini aştı
Aksaray Haberleri Tatile geldiği Trabzon’a bu kez Vali olarak katıldı: Tahir Şahin’den Acısu Şenliği mesajı
Aksaray Haberleri Öğretmenlerin İller Arası Tayinleri Başladı
Aksaray Haberleri Adalet Bakanlığı’na yeni personel alımı yapılacak
Aksaray Haberleri Manisa Büyükşehir Belediyesi danışmanına gözaltı
Aksaray Haberleri Arapgir’de gönüllere dokunan buluşma
Aksaray Haberleri Soğuk hava depolarındaki 50 bin ton elma için kritik uyarı
Aksaray Haberleri Demiryollarında Engelli Bireylere Ücretsiz Hizmet
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021