Malatya’nın tarım ve kentsel dönüşüm projeleri Ankara masasında

Yerel Haberler - 07.04.2026 - 0:00

MALATYA – BHA 

Milletvekili Ölmeztoprak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile bir araya gelerek Malatya’nın tarımsal üretimini artırmaya yönelik projeleri görüştü. Özellikle kayısının hasat sonrası süreçlerinin güçlendirilmesine yönelik mekanizasyon projelerini Bakan Yumaklı’ya sunan Ölmeztoprak, ürün kayıplarını azaltacak ve kaliteyi artıracak adımlar üzerinde durdu. Ölmeztoprak, “Kayısımızın boylama, kurutma ve işleme süreçlerinde modern altyapının kurulmasıyla hem hijyen hem de markalaşma açısından önemli bir mesafe kat edeceğiz. Üreticimizin rekabet gücünü artıracak bu adımları yakından takip ediyoruz” dedi.

Tarım alanında süt ve süt ürünleriyle ilgili çalışmaları da değerlendiren Ölmeztoprak, çiğ süt soğuk zincirinin güçlendirilmesi ve depolama kapasitesinin artırılması için ilave finansman talebini iletti. “Gıda güvenliği ve ürün kalitesinin korunması için bu destek son derece önemli” diye konuştu.

Ankara temasları kapsamında Milletvekili Ölmeztoprak, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca ve Abdurrahman Babacan ile birlikte Adalet Bakanı Akın Gürlek’i ziyaret ederek yeni görevinden dolayı hayırlı olsun dileklerini iletti. Deprem sonrası Malatya’daki konut projelerini değerlendirmek üzere TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur ile görüşen Ölmeztoprak, sahadan gelen talepleri doğrudan iletti. Görüşmede sosyal donatı alanları ve rekreasyon projelerinin artırılması gerektiği de vurgulandı.

Kentsel dönüşüm sürecinde de koordinasyonun önemine dikkat çeken Milletvekili Ölmeztoprak, rezerv alanlar, konut üretimi ve işyeri dağıtım süreçlerini ele aldı. Nisan ayı ve devam eden süreçte çalışmaların daha güçlü koordinasyonla yürütülmesi gerektiğini belirtti. Deprem sonrası yeniden yapılanma sürecine ilişkin kararlılık mesajı veren Ölmeztoprak, “Yaşam alanlarının yeniden kurulması, ticari hayatın canlanması ve şehir bütünlüğünün sağlanması için süreci yakından takip ediyoruz. Malatya’mızı daha güçlü, düzenli ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yerel Haberler Beşiktaş’ta İsrail Konsolosluğu önünde silahlı çatışma: 3 kişi etkisiz hale getirildi

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin güven iklimine zarar verilmesine izin vermeyiz

Yerel Haberler Yerli enerji teknolojisinde yeni dönem: İhracat güçleniyor, yeşil yatırım öne çıkıyor

Yerel Haberler Ankara merkezli FETÖ operasyonu: 16 kişi hakkında gözaltı kararı

Yerel Haberler İçişleri Bakanı Çiftçi’den silahlı çatışmaya ilişkin açıklama

Yerel Haberler Kazmaca–Kalecik yolunda asfalt çalışmaları başladı

Yerel Haberler Minik öğrencilerden Vali Polat’a ziyaret

Yerel Haberler Petrol fiyatlarında yükseliş sürüyor

Yerel Haberler Fransa’da hızlı tren faciası: 1 ölü, 13 yaralı

Yerel Haberler Sivas’ta 2026 kurbanlık fiyatları belli oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021