Malatya’da zirai don riskine karşı sahada yoğun mesai

Yerel Haberler - 13.04.2026 - 0:00

İl Müdürü Osman Akar, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mesut Cem Karaca ve teknik personel Önder Akdeniz ile birlikte akşam 20.00’den gece 04.00’e kadar Battalgazi, Yeşilyurt ve Doğanşehir ilçelerinde sahada incelemelerde bulundu. Yapılan ziyaretlerde don riskine karşı gerekli tedbirleri alan üreticiler yerinde incelendi, uygulanan yöntemler değerlendirildi ve teknik destek sağlandı. Üreticilerin bilinçli ve zamanında müdahalelerinin olası zararları azaltmada önemli rol oynadığı ifade edildi.

Üreticilere uyarı ve bilgilendirme

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, meteorolojik verilerin anlık takip edildiği ve sahadaki ekipler aracılığıyla üreticilerin sürekli bilgilendirildiği belirtildi. Zirai don riskine karşı gerekli önlemlerin alınmasının büyük önem taşıdığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Zirai don riskine karşı ekiplerimiz bahçelerde üreticilerimizle omuz omuza vererek zararları en aza indirmek için tüm tedbirleri alıyor. Şartlar ne kadar zor olursa olsun çiftçimizin emeğini korumak için sahadan bir an bile ayrılmıyoruz.” Olası olumsuzluklardan etkilenen üreticilerin Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurmaları gerektiği belirtilirken, tarım sigortası bulunan üreticilerin ise TARSİM üzerinden hasar ihbarında bulunmaları istendi.

Yerel Haberler Altın fiyatları yükselişle başladı

Yerel Haberler Trabzonspor’dan Finlandiya’da 4 gollü zafer: KuPS deplasmanında kazandı

Yerel Haberler İstanbul’da sel felaketi: 3 bin 55 kişi kurtarıldı

Yerel Haberler TİMBİR ve ASBÜ’den kültürel endüstrilerin geleceğine ışık tutan panel

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Uluslararası eğitimde artık yeni bir ligdeyiz”

Yerel Haberler RİDEF’ten “Rize’ye Sözümüz Var” buluşması: “I. Naylaltı Sohbetleri” gerçekleştirildi

Yerel Haberler İnegöl Belediyesi’nin ev sahipliğinde 55. MODEF EXPO heyecanı başladı

Yerel Haberler Kars Valisi Ziya Polat, vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi

Yerel Haberler Başkan Gülpınar’dan 300 evler müjdesi

Yerel Haberler Mustafa Gür, TASKK Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021