Malatya’da iki büyük yatırımda sona gelindi

Yerel Haberler - 07.08.2026 - 0:00

MALATYA – BHA

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti. Görüşmede Malatya’nın hava yolu ulaşımı, uçuş sayıları ve sefer saatlerinin yanı sıra Malatya Havalimanı ile Kuzey Çevre Yolu yatırımları ele alındı.

Babacan, Malatya’nın güncel nüfus verileri, şehir dışında yaşayan Malatyalıların sayısı, turizm, sanayi ve ticaret potansiyeli ile uçuşlardaki doluluk oranlarının Bakan Uraloğlu’na sunulduğunu belirtti.

Malatya’ya yönelik artan yolcu talebinin rakamlarla ortaya konulduğunu ifade eden Babacan, “Malatya’mızın güncel nüfus verileri, şehir dışında yaşayan Malatyalıların sayısı, turizm, sanayi, ticaret potansiyeli, Malatya uçuşlarında mevcuttaki yüksek doluluk oranları, artan yolcu talebi ve şehrin ulaşım vizyonu doğrultusunda önümüzdeki döneme ilişkin beklentimizi rakamlarıyla dosya halinde Sayın Bakanımıza sunduk” dedi.

Hava yolu firmalarıyla görüşülecek

Malatya’nın uçuş sayıları ve sefer saatlerine ilişkin taleplerin de görüşmede gündeme geldiğini kaydeden Babacan, Bakan Uraloğlu’nun Türk Hava Yolları (THY), AJet ve diğer hava yolu firmalarıyla görüşeceğini söyledi.

Babacan, “Sayın Bakanımız hem Türk Hava Yolları hem AJet hem de diğer firmalarla görüşecek ve gerekli talimatı verecek” ifadelerini kullandı.

Malatya Havalimanı eylülde açılacak

Malatya Havalimanı ve Kuzey Çevre Yolu yatırımlarını yaklaşık 2,5 yıldır yakından takip ettiklerini belirten Babacan, her iki projede de sona gelindiğini bildirdi.

Malatya Havalimanı’nın eylül ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla hizmete açılmasının planlandığını açıklayan Babacan, “İnşallah Malatya Havalimanımızı Eylül ayında Sayın Bakanımızın teşrifleriyle hizmete açıyoruz. Gününü ve detayını konuştuk” dedi.

Havalimanının açılmasıyla birlikte uçuş sayılarının artırılması, sefer saatlerinin iyileştirilmesi ve yeni uçuş güzergahlarının oluşturulmasına yönelik beklentilerinin bulunduğunu aktaran Babacan, bu konularda Malatyalılara yeni müjdeler verilmesini beklediklerini ifade etti.

Kuzey Çevre Yolu’nda 3 kilometre kaldı

Kuzey Çevre Yolu çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Babacan, projede tamamlanması gereken 3 kilometrelik bölüm kaldığını açıkladı.

Kuzey Çevre Yolu’nun ekim ayında hizmete açılmasının planlandığını belirten Babacan, “Kuzey Çevre Yolu’nda ise 3 kilometrelik kısım kaldı. Açılışını, yine Sayın Bakanımızın teşrifleriyle Ekim ayında yapmış olacağız” diye konuştu.

Babacan, uzun süredir Malatyalılar ve bölge tarafından beklenen iki önemli ulaşım yatırımının hizmete sunulmasıyla kent ulaşımında önemli bir aşamanın geride bırakılacağını kaydetti.

Yerel Haberler Kuşadası Belediyesi’nde rüşvet ve yolsuzluk operasyonu

Yerel Haberler Malatya’da işletmelere 544 bin lira ceza

Yerel Haberler 30 ilde DEAŞ operasyonu: 104 şüpheli gözaltına alındı

Yerel Haberler Malatya’da iki büyük yatırımda sona gelindi

Yerel Haberler Yurt genelinde sıcaklık yüksek, kuzey ve doğuda yağış görülecek

Yerel Haberler Hırsızlar trafoyu çaldı, narenciye bahçeleri susuz kaldı

Yerel Haberler Anıl Selvi: Güçlü yorumculuğu ve özgün şarkılarıyla alternatif müziğin duygusal yüzü

Yerel Haberler Emniyet Müdürü Karaburun’dan kahraman bekçiye hastanede moral ziyareti

Yerel Haberler Altın fiyatları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı

Yerel Haberler Yeşilyurt’ta müzik ve eğlence dolu gece

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021