Kuveytli İşadamı Kahn Aksaray’da

Aksaray Haberleri - 27.07.2015 - 11:38

Ahiler Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisleri bölge illerindeki yerli ve yabancı yatırımcıları yatırım yeri, yatırım teşvikleri ve yatırım süreci hakkında bilgilendirmenin yanı sıra illerin ihracat potansiyeli arttırmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Aksaray Yatırım Destek Ofisi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile Kuveytli İş adamı Aqeel Ahmed KAHN ile 3 aydan bu yana yaptığı görüşmeler neticesinde firma yetkilisini Aksaray’a davet etti. KAHN, daha sonra Aksaray’da yonca ihracatı yapmak isteyen firmalar ile birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

Kuveyt, Bahreyn ve Dubai pazarının en büyük Yonca tedarikçilerinden olan ve Irak, Suriye krizinden sonra hedef olarak Türkiye’ye yönelen Kuveytli iş adamı KAHN, ziyareti sırasında “Aksaray Yoncası”nın kalitesini oldukça beğendi. Kuveytli İşadamı Ağustos ayında 4 konteynır sipariş verdikten sonra yıllık bazda yaklaşık 800 ton yonca siparişi için Aksaraylı yonca üreticileri ile sözleşme yapacağını belirtti. Ayrıca firma yetkilisi Aksaray’ın yatırım için çok uygun bir konumda olduğunu ifade ederek ilerleyen dönemlerde yonca üretimi ve diğer alanlarda da Aksaray’a yatırım yapabileceğini de vurguladı.

Aksaray Haberleri Yasa dışı bahis soruşturmasında Şahin’in tüm mal varlıklarına tedbir konuldu

Aksaray Haberleri Rusya: Küresel ekonomide eski küreselleşme dönemi kapandı

Aksaray Haberleri Galatasaray’ın rakibi kura çekimiyle belli oluyor

Aksaray Haberleri Savunma sanayii ihracatı 10 milyar doları aştı

Aksaray Haberleri Kristjan Asllani Beşiktaş için İstanbul’da

Aksaray Haberleri 379 FETÖ bağlantılı hesaba erişim engeli

Aksaray Haberleri Aksaray’da önemli onkolojik cerrahi operasyon başarıyla gerçekleştirildi

Aksaray Haberleri Eğitimci – Yazar Murat Anar: Türk Dünyasının Yükselen Yıldızı: Özbekistan

Aksaray Haberleri Ümit Karan’dan itirafçı hamlesi iddiası

Aksaray Haberleri Şimşek: Turizm geliri 2025’te 65,2 milyar dolara ulaştı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021