Yerel Haberler - 08.05.2026 - 0:00
KÜTAHYA – BHA
Kütahya İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Meclis Toplantısı, Vali Musa Işın’ın başkanlığında belediye başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda; birlik encümeni üyelerinin seçimi, ihtisas ve denetim komisyonlarının oluşturulması, 2025 yılı gelir-gider kesin hesapları, faaliyet raporu, bütçe planlamaları ile hayvan bakımevi ve doğal yaşam alanlarına ilişkin konular ele alındı.
Toplantıda konuşan Vali Işın, sahipsiz hayvanlara yönelik yürütülen çalışmaların yalnızca idari değil aynı zamanda vicdani bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Kısa sürede önemli bir mesafe kat edildiğini belirten Işın, belediyelerin, personelin ve gönüllülerin desteğiyle büyük bir çalışmanın başarıyla yürütüldüğünü söyledi. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 18 bin 600 sahipsiz köpeğin toplandığını ifade eden Işın, bu sürecin ciddi bir personel, araç ve maliyet gerektirdiğini ifade etti.
Vali Işın, “Sizlerin desteği olmasaydı bu kadar kısa sürede bu zorluğun üstesinden gelmemiz mümkün olmazdı. “Hep birlikte büyük bir iş başardık” dedi. Sahipsiz hayvanlar konusunda kurumsal yapının güçlendirileceğini belirten Işın, belediyelerin kendi personeli, araç ve ekipmanlarıyla süreci sürdürülebilir hâle getirmesinin önemine değindi.
Toplantı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.
Yerel Haberler PFDK’den Beşiktaş, Konyaspor ve Arca Çorum FK’ye ceza
Yerel Haberler Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği Nisan’da 60 bini aştı
Yerel Haberler Tatile geldiği Trabzon’a bu kez Vali olarak katıldı: Tahir Şahin’den Acısu Şenliği mesajı
Yerel Haberler Öğretmenlerin İller Arası Tayinleri Başladı
Yerel Haberler Adalet Bakanlığı’na yeni personel alımı yapılacak
Yerel Haberler Manisa Büyükşehir Belediyesi danışmanına gözaltı
Yerel Haberler Arapgir’de gönüllere dokunan buluşma
Yerel Haberler Soğuk hava depolarındaki 50 bin ton elma için kritik uyarı
Yerel Haberler Demiryollarında Engelli Bireylere Ücretsiz Hizmet
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021