Aksaray Haberleri - 30.11.2015 - 11:50
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Felsefe Toplantıları”nın bu hafta 30’uncusu gerçekleştirildi. “Kültürel Farklılıklar ve Türkiye” başlıklı sunumun yapıldığı toplantıda, kültür kavramı ve etki alanları detaylarıyla anlatıldı.
ASÜ Araştırma Görevlisi Ahmet Türkmen, belirli bir topluluk, yöre ve zaman dilimine has bilim, inanç, gelenek ve salt sanatların tümünün kültürün bilimsel tanımı olduğunu; kavramın, belirli bir birey veya topluluğa ait yaşam biçimi olarak da tanımlanabileceğini söyledi. Küreselleşen dünya düzeninde kültürel farklılıkların ortaya çıktığını ve bunun son derece önemli olduğunu kaydeden Türkmen, kültürel farklılıklarla ortaya çeşitli zorluklar çıktığını ancak, bunun bazı fırsatları da beraberinde getirdiğini söyledi. Özellikle sosyal bilimlerde kültürel farklılıkların bilincinde olmanın hem iş dünyasının gelişimi, hem de akademik ilerleme adına önemli kolaylıklar sağladığından söz eden Ahmet Türkmen, çeşitli örnek ve analizlerle konuyu detaylandırdı.
Sunumda kültürün tanımı, toplumsal kültür, kültürün iktisadi ve idari bilimlerle ilişkisi, Türk toplumsal kültürü ve karşılaştırmalar gibi alt başlıklara da değinildi.
Aksaray Haberleri Rusya: Küresel ekonomide eski küreselleşme dönemi kapandı
Aksaray Haberleri Galatasaray’ın rakibi kura çekimiyle belli oluyor
Aksaray Haberleri Savunma sanayii ihracatı 10 milyar doları aştı
Aksaray Haberleri Kristjan Asllani Beşiktaş için İstanbul’da
Aksaray Haberleri 379 FETÖ bağlantılı hesaba erişim engeli
Aksaray Haberleri Aksaray’da önemli onkolojik cerrahi operasyon başarıyla gerçekleştirildi
Aksaray Haberleri Ümit Karan’dan itirafçı hamlesi iddiası
Aksaray Haberleri Şimşek: Turizm geliri 2025’te 65,2 milyar dolara ulaştı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021