Kırmızı et piyasasına dev operasyon: 30 gözaltı

Yerel Haberler - 31.03.2026 - 0:00

ANKARA-BHA

Operasyonda aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alınırken, firari 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan incelemelerde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan başvurular ve sosyal medyadaki şikayetlerin ardından Tarım ve Orman Bakanlığının suç duyurusuyla soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Soruşturma sürecinde, 2025 yılı Ekim ayı sonuna kadar dengeli seyreden karkas et fiyatlarının, bazı besici ve tedarikçi grupların koordineli hareketleri sonucu olağan dışı şekilde yükseldiği tespit edildi. Yetkililer, bazı firmaların piyasada ürün bulunmadığı gerekçesiyle satışları durdurduğu ve bu yolla arzı kısıtlayarak fiyatların yükselmesine zemin hazırladığını belirledi.

Sağlıksız etlerin piyasaya sürüldüğü belirlendi

Yürütülen teknik ve fiziki takiplerde, hastalıklı hayvanların kesilerek insan sağlığını tehdit edebilecek nitelikteki etlerin piyasaya sunulduğuna yönelik bulgulara ulaşıldı. Soruşturma dosyasına giren deliller arasında iletişim kayıtları, tanık beyanları ve diğer somut verilerin yer aldığı bildirildi. Şüphelilerin faaliyetlerini örgütlü şekilde yürüttükleri ve bu kapsamda “nitelikli dolandırıcılık”, “fiyatları etkileme”, “mal ve hizmet satışından kaçınma” ile “bozulmuş veya değiştirilmiş gıda ticareti” suçlarını işledikleri değerlendiriliyor.

Denetim bilgilerini sızdıran kamu görevlileri de soruşturmada

Soruşturma kapsamında Ankara merkezli olmak üzere Kırşehir, Kayseri, Konya, Bursa, Balıkesir, İstanbul ve Sakarya illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda toplam 33 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı çıkarıldığı, bunlardan 30’unun yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Dosyada dikkat çeken bir diğer unsur ise bazı kamu görevlilerinin yapılacak denetimlere ilişkin bilgileri önceden şüphelilere aktardığı iddiası oldu.

Bu kapsamda ilgili kamu görevlileri hakkında da işlem başlatıldığı öğrenildi.

Yerel Haberler Tarım Ve Orman Bakanlığı Biyokaçakçılara Göz Açtırmıyor

Yerel Haberler Ronaldo’lu Al Nassr Suudi Arabistan Pro Lig’de şampiyon oldu

Yerel Haberler KATSO Heyetinden TBMM’de ziyaret

Yerel Haberler Ankara Kent Konseyi Ocak – Şubat 2026 Bülteni yayında

Yerel Haberler 112 Acil Tek Tuşla İhbar Dönemi Başladı

Yerel Haberler ATO’nun girişimiyle müteahhitlerin SGK asgari işçilik sorunu çözüldü

Yerel Haberler Kars Valisi Ziya Polat Başkanlığında “Kaymakamlar Toplantısı” gerçekleştirildi

Yerel Haberler Süper Lig’de en çok süre alan futbolcu belli oldu

Yerel Haberler Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ‘Yapay Et’ Açıklaması

Yerel Haberler Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 2 kilo metamfetamin yakalandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021