Yerel Haberler - 07.08.2026 - 0:00
KIRIKKALE – BHA
Türk Dünyasından ve Türkiye’nin değişik yerlerinden katılımcıların büyük ilgi gösterdiği şenlik basında geniş ilgi gördü.
Yörük Türkmen Derneği Kırıkkale Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Özyön program sonrası yapmış olduğu değerlendirme toplantısında gelecek yılın hazırlıklarını şimdiden başladıklarını ifade etti.
Şenlik dolayısıyla 150 kadar Yörük Türkmen ve Gösteri grubu Kırıkkale’ye gelerek vatandaşlara Anadolu’da Türk dünyası kültüründen femetler sundular.
Aşagı Mahmutlar Köyünde gerçekleşen şölen gündeme damgasını vurdu. Birlik ve beraberlik duygularını zirve yapmış olduğu proğramın değerlendirme toplantısında yapılan etkinliğin envanteri çıkarılarak gelecek yıl yapılması gereken projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Dernek başkanı Çetin Özyön katkı sağlayan yönetim kurulu üyelerine, gönüllere ve programın perde arkasında büyük gayret gösteren dernek üyesi bayanlara teşekkür belgesi taktim etti.
Kırıkkale’nin kadim bir Türkmen Diyarı olduğunu belirten Başkan Çetin Özyön Türkiye genelinde büyük ilgi gören Yörük Türkmen kültürü ve değerlerinin uluslararası arenada tanınması için gayret göstereceklerini ve Türkmen kültürünü dünyaya tanıtacaklarını dile getirdi.
Programa büyük destek veren Kültür Bakanlığı’na ve AK Parti Türk Dünyasından sorumlu Türkler Genel Başkan yardımcısı Profesör Doktor Kürşat Zorlu ‘ya Kırıkkale valisi Hüseyin Engin Sarıİbrahim’e,Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal ve tüm emeği geçenlere teşekkür eden başkan şenliğin Kırıkkale kültürünün dünyada yankılanması olduğuna vurgu yaptı.
Yerel Haberler Malatya Arkeoloji Müzesi yeniden kapılarını açıyor
Yerel Haberler Kars’ın Turizm potansiyeli Bakü’de tanıtıldı
Yerel Haberler İşletmelere 544 bin lira ceza
Yerel Haberler Deprem Müzesi kuruluyor
Yerel Haberler Bakan Yumaklı Kars’ta süt üretim tesisini ziyaret etti
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021