Yerel Haberler - 11.06.2026 - 0:00
KIRIKKALE – BHA
Kırıkkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Kazmaca Köyü’nde bulunan 1 adet Boylu Ardıç, Merkez Şehir Parkı’ndaki 3 adet Doğu Çınarı ve Bahşılı ilçesi Çamlıca (Topal Dede Türbesi) mevkiinde bulunan 1 adet Boz Ardıç ağacında kapsamlı bakım çalışmaları yapıldı.
10 ve 11 Haziran 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen uygulamalarda, ağaçların kuru, kırık ve hastalıklı dalları budanarak hem ağaç sağlığının korunması hem de can ve mal güvenliğinin sağlanması hedeflendi.
Rehabilitasyon çalışmaları kapsamında gövdelerde bulunan kovuklar, yara dokuları ve mantar oluşumları temizlenirken, gerekli ilaçlama işlemleri de uygulandı. Ağaçların korunmasına yönelik olarak gövdelere çam katranı sürüldü.
Çalışmalar sırasında kök çevresindeki toprak da işlenerek mikro ve makro bitki besin maddeleriyle desteklendi. Böylece anıt ağaçların gelişimlerinin güçlendirilmesi ve yaşam sürelerinin uzatılması amaçlandı.
Kırıkkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri, yapılan çalışmalarla anıt ağaçların sağlık durumlarının iyileştirilmesinin, gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarılmasının ve doğal mirasın korunmasının hedeflendiğini belirtti.
Yerel Haberler Siber suç operasyonlarında 327 şüpheli yakalandı
Yerel Haberler Ordu Şehir Hastanesi’ne ulaşımda yeni düzenleme
Yerel Haberler Ankara’da “Ailem Güvende” operasyonu: 20 pavyon mühürlendi
Yerel Haberler Arca Çorum FK, Gaziantep FK’yı 3-0 mağlup etti
Yerel Haberler Ağustosta en fazla ciro artışı hizmet sektöründe
Yerel Haberler Ticarette sınırlı artış, perakendede güçlü yükseliş
Yerel Haberler Türkiye’nin ihracatı eylülde yüzde 15,4 arttı
Yerel Haberler GSB burs ve kredi başvuruları başladı: Son gün 16 Ekim
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021