Yerel Haberler - 05.11.2026 - 13:37
ANKARA – BHA
Keçiören Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Bağımlılıkta Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (BADAM), çocukları ve ergenleri bağımlılık risklerine karşı bilinçlendirmek amacıyla “Hayat Parkı Atölyesi” çalışmalarını sürdürüyor.
İlçedeki ortaokullarda gerçekleştirilen atölyelerde bugüne kadar yaklaşık 800 öğrenciye ulaşıldı. Program kapsamında öğrencilerin bağımlılık risklerini erken yaşta tanımaları, karşılaşabilecekleri olumsuz durumları fark etmeleri ve koruyucu davranışlar geliştirmeleri amaçlanıyor.
2026 yılında Keçiören’deki 49 ortaokulla yapılan görüşmelerin ardından hazırlanan program, Keçiören Kaymakamlığının onayıyla 2026-2027 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başladı.
Ergenlik dönemindeki riskler dikkate alınarak hazırlanan atölyeler, ortaokul 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştiriliyor.
Öğrencilerin yaş ve gelişim özelliklerine uygun olarak düzenlenen etkinliklerde, katılımcıların uygulamalara aktif olarak katılması sağlanıyor.
BADAM uzmanları tarafından yürütülen atölyelerde, öğrencilerin günlük yaşamlarında karşılaşabilecekleri riskli durumları tanımaları ve bu durumlar karşısında doğru karar verebilmeleri üzerinde duruluyor.
İnteraktif yöntemlerle gerçekleştirilen çalışmalarda, bağımlılık risklerine karşı alternatif davranışların geliştirilmesi ve öğrencilerin bilinçli tercihler yapabilmesi hedefleniyor.
Keçiören Belediyesi, Hayat Parkı Atölyesi kapsamında ilçe genelindeki ortaokullarda eğitim çalışmalarına devam ederek daha fazla öğrenciye ulaşmayı planlıyor.
Yerel Haberler Yeni Hal Yasası taslağı Meclis grubuna sunuldu
Yerel Haberler TBMM’de Mekke Anlaşması’nın ilk maddesi kabul edildi
Yerel Haberler Borsa İstanbul güne yükselişle başladı: Yüzde 0,60 artış
Yerel Haberler Kasım ayı yaşlı ve engelli aylıkları yatırılmaya başlandı
Yerel Haberler Milas’ta Zeytin Festivali heyecanı: 3 günlük program
Yerel Haberler Prof. Dr. Zakir Avşar: Güney Kore bizim neyimiz?
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021