Yerel Haberler - 02.01.2026 - 11:03
27 Aralık’ta Yukarıyapıcı Göleti kıyısına kamp yapan Elif Kumal, Enis G. ve bir arkadaşlarının ardından, 28 Aralık’ta Enis G.’nin 112’yi arayarak kayıp ihbarında bulunmasıyla ekipler harekete geçti. Güvenlik kameralarında Kumal’ın aracına dair herhangi bir görüntüye ulaşılamazken, bölgede bulunan ön tamponun da kayıp kadına ait olmadığı belirlendi.
Gözaltına alınan Enis G., işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Arama çalışmalarına AFAD, jandarma, deniz polisi ve sivil toplum kuruluşlarından toplam 239 personel ile 48 araç katılırken; 7 dron, iz takip köpeği, ATV ve motokros ekipleri de sahada görev alıyor. Takviye ekiplerle birlikte aramalara katılanların sayısı 300’ü aştı.
Gölette ve denizde yapılan dalışlardan henüz sonuç alınamazken, arama faaliyetleri AFAD’ın iz çizme programı kullanılarak koordineli şekilde sürdürülüyor. Taranan alanlar harita üzerinde işaretlenerek, girilmeyen bölgeler için yeni planlamalar yapılıyor.
Yerel Haberler TİMBİR Akademi’den yapay zekâ ve gazeteciliğe katkı: Sertifikalı eğitim gerçekleştirildi
Yerel Haberler Bakan Prof. Dr. Memişoğlu: Sağlık ve adaletin ortak amacı insanın haklarını ve iyilik hâlini korumak
Yerel Haberler Etimesgut Belediyesi soruşturmasında 7 kişi tutuklandı
Yerel Haberler 11. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nin Ödüllü Filmleri Niğde’de izleyiciyle buluştu
Yerel Haberler Isparta’ya mevsimin ilk karı yağdı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021