Yerel Haberler - 09.04.2026 - 0:00
KARS – BHA
Vali Polat, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Murat Karakoyunlu’nu makamında kabul etti.
Gerçekleşen kabulde, KOP İdaresi’nin yürüttüğü çalışmalar ve bölgesel kalkınma vizyonu üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Tarım, altyapı ve sürdürülebilir kalkınma başlıklarında yürütülen projelerin bölgeye katkıları değerlendirildi.
Vali Ziya Polat, ayrıca Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Halil İbrahim Güray, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Nurullah Karaca ve beraberlerindeki DAP ile SERKA yetkililerini de makamında kabul etti.
Toplantıda, Kars’ta devam eden yatırımlar ve önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan projeler kapsamlı şekilde ele alındı. Özellikle kırsal kalkınma, turizm, hayvancılık, altyapı ve istihdam odaklı projelerin hızlandırılması yönünde görüş birliğine varıldı.
Görüşmelerde, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Serhat Kalkınma Ajansı ile kamu kurumları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konusu ön plana çıktı. Kurumlar arası koordinasyonun artırılmasıyla Kars’ın ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak projelerin daha etkin yürütülmesi hedefleniyor.
Vali Polat, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kars’ın potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek adına tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
Gerçekleştirilen bu önemli temaslar, Kars’ın kalkınma hedeflerine ulaşmasında kurumlar arası uyum ve ortak aklın ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Yerel Haberler Mart 2026 küresel sıcaklıkta ilk dörtte yer aldı
Yerel Haberler Kırmızı bültenle aranan 61 firari Türkiye’ye getirildi
Yerel Haberler Kars 36 Spor’a iş dünyası ve kurumlardan destek
Yerel Haberler Bolu Belediyesi soruşturmasında 2 yeni gözaltı
Yerel Haberler Ordu’da kaldırımlar yenileniyor
Yerel Haberler El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi takımı, International Legathon MaxUP 2026’da birinci oldu
Yerel Haberler Miniklere Polis Haftası’nda anlamlı etkinlik
Yerel Haberler Kale Belediye Meclis Üyesi Aslan Karadeniz AK Parti’ye geçti
Yerel Haberler Borsa İstanbul bugüne artıda başladı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021