Yerel Haberler - 21.12.2025 - 20:56
KARS – BHA
Kars Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen toplantıda, 2026–2028 yıllarını kapsayan “Kadının Güçlenmesi İl Eylem Planı” taslağı detaylı bir şekilde ele alındı. Gelecek üç yılın yol haritasının çizildiği toplantıya; kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve Kafkas Üniversitesi’nden temsilciler katılım sağladı.
Vali Yardımcısı Şeyma Aktaş Semiz başkanlığında yürütülen kurulda, kadının güçlenmesine yönelik yerel düzeyde alınacak tedbirler ve hayata geçirilecek projeler değerlendirildi. Toplantıda, kadının eğitimden sağlığa, istihdamdan karar alma mekanizmalarına katılımına kadar geniş bir yelpazede stratejik hedefler tartışıldı.
Toplantı kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şube Müdürü Burcu Gürses Demir tarafından kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, 2026–2028 dönemini kapsayan eylem planı taslağının teknik detayları, paydaş kurumların sorumlulukları ve Kars özelinde hedeflenen projeler kurul üyeleriyle paylaşıldı.
Kamu kurumları ve STK temsilcilerinin görüşlerinin alındığı toplantıda, kadının güçlenmesinin yalnızca bir kadın meselesi değil, toplumsal kalkınmanın temel taşı olduğu ifade edildi. Kafkas Üniversitesi’nin akademik desteği ve sivil toplumun sahadaki tecrübesiyle zenginleşen eylem planı, son şekli verilmek üzere karara bağlandı.
Kars Valiliği koordinesinde yürütülen bu çalışmalar, il genelinde kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi adına kararlı bir vizyon ortaya koyuyor.
Yerel Haberler Taşa işlenen 12 bin yıllık sır: Göbeklitepe
Yerel Haberler Resmî Gazete’de bugün: 18 Ekim 2026 Resmi Gazete kararları
Yerel Haberler Yağışlı haftanın ardından sıcaklıklar artacak mı?
Yerel Haberler Süper Lig’de günün fikstürü: 3 karşılaşma oynanacak
Yerel Haberler Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı
Yerel Haberler Savunma sanayiinde 20 milyar dolarlık sözleşme hedefi
Yerel Haberler Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı
Yerel Haberler Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak
Yerel Haberler Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021