Yerel Haberler - 17.12.2025 - 16:03
KARS – BHA
Kars’ta hayvancılığın sürdürülebilirliği ve yetiştiricilerin ekonomik kayıplarının önüne geçilmesi için kritik bir adım atılıyor. Yürütülen aşılama çalışmalarıyla, özellikle doğum sonrası dönemde buzağılarda görülebilen ani ölümlerin önlenmesi ve buzağı kayıplarının ciddi oranda azaltılması hedefleniyor.
Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Aydın, aşılama çalışmalarını sahada bizzat inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Müdür Aydın, uygulanan septisemi aşısının çift yönlü faydasına dikkat çekti: Aşılama sayesinde kolostrum (ağız sütü) kalitesi artıyor. Buzağılar, doğumdan sonraki ilk saatlerde bu kaliteli ağız sütünü alarak hastalıklara karşı daha güçlü ve dirençli hale geliyor.
Yetkililer, buzağı ölümlerinin önüne geçilmesinde kritik rol oynayan aşılama çalışmalarının, hayvan sağlığının korunması ve yetiştiricilerin refahı için il genelinde aralıksız ve kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
Yerel Haberler Akaryakıtta indirimin ardından zam geliyor
Yerel Haberler KVKK “Etken Yapay Zekâ (Agentic AI)” dokümanı yayımladı
Yerel Haberler Aksaray’da yeni Aile Sağlığı Merkezlerinin yapımına başlandı
Yerel Haberler Gine Büyükelçisi Fofana, Ato Başkanı Baran’ı ziyaret etti
Yerel Haberler Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nden Geleneksel İftar Buluşması
Yerel Haberler İlaç fiyatlandırmasında yeni kur düzenlemesi yürürlüğe girdi
Yerel Haberler İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
Yerel Haberler Türkiye’nin yaşlı nüfusu artıyor: Oran %11,1’e ulaştı
Yerel Haberler First Quantum, Çayeli Bakır’ın satışını duyurdu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021