Kars’ta 1.730 konutun kuraları çekildi

Yerel Haberler - 09.01.2026 - 8:51

KARS – BHA

Ahmet Arslan Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen kura programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Noter denetiminde gerçekleştirilen kura çekiminde asil ve yedek hak sahipleri tespit edildi. Programa Kars Valisi Ziya Polat, TOKİ Başkan Yardımcısı Hakan Akbulut, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Kars Valisi Ziya Polat, TOKİ tarafından yapılan konutların kalitesine dikkat çekerek, deprem bölgesinde görev yaptığı dönemde TOKİ binalarının sağlamlığına bizzat şahit olduğunu ifade etti. Polat, “Deprem bölgesinde yıkıntıları ve yaşanan hüznü gördük. Ancak bir mahallede TOKİ tarafından yapılan binalarda hiçbir yıkıntı ve çatlak olmadığını fark ettik. Depreme dayanıklı konutlar inşa eden TOKİ Başkanlığımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla hayata geçirilen bu projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Kura sonucu ev sahibi olacak hemşehrilerimize hayırlı olsun,” dedi.

TOKİ Başkan Yardımcısı Hakan Akbulut ise konuşmasında TOKİ’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği projelere değinerek, “2019’dan bu yana farklı kampanyalarla toplamda 1 milyon 750 bin konut ürettik. Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen 500 bin konut kampanyasının ikinci aşaması kapsamında bugün Kars’tayız. Kampanyaya Kars ve ilçelerinden 6 bin 975 vatandaşımız başvurdu. Noter huzurunda yapılacak kura ile bin 730 hak sahibi belirlenecek. Kuraların ülkemiz ve vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gazi ve şehit ailelerinden başvuru yapan 16 kişi, Vali Ziya Polat ve protokol üyeleri tarafından kuraya tabi tutulmadan hak sahibi olarak belirlendi.

Yapılan kura çekimi sonucunda; Kars Merkez: 850, Akyaka: 150, Arpaçay: 150, Digor: 200, Kağızman: 180, Sarıkamış: 200, olmak üzere toplam 1.730 aile konut sahibi olmaya hak kazandı.

Yerel Haberler Van’da görev kazası: Jandarma Uzman Çavuş Samet Karabulut şehit oldu

Yerel Haberler POMEM sınav sonuçları ilan edildi: 10 bin yeni polis adayı belirlendi

Yerel Haberler Kremlin’den akaryakıt açıklaması: Gerekli adımlar atılıyor

Yerel Haberler Orman yangınlarına karşı denetimler artırıldı: “Ormana çöp atma” uyarısı

Yerel Haberler CHP’de il başkanlıklarında değişim: Antalya ve Kayseri’de yeni atamalar

Yerel Haberler Bakan Gürlek: Faili meçhul dosyalarda yeni gelişmeler yaşandı

Yerel Haberler Avrupa’dan 13 noktadan Bodrum’a direkt uçuş

Yerel Haberler Akoğuz Kışlası TOKİ konutları tamamlandı: Teslimler 9 Temmuz’da başlıyor

Yerel Haberler Özbekistan Milli Haber Ajansı ile TDGF arasında iş birliği görüşmesi

Yerel Haberler KVKK’den belediyelerin turistik canlı yayınlarına uyarı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021