Yerel Haberler - 30.05.2026 - 0:00
KARS-BHA
Türkiye’nin dört bir yanından gelen tarih ve kültür tutkunları, insanlık tarihinin en önemli merkezlerinden biri olan Ani’de bayram boyunca yoğun bir hareketlilik oluşturdu.
Kars’ta bulunan ve geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan Ani Ören Yeri, tatilcilerin en gözde duraklarından biri oldu. Türkiye’nin farklı şehirlerinden Kars’a gelen yerli ve yabancı turistler, gün boyu süren ziyaretlerle bölgenin mistik atmosferini deneyimleme fırsatı buldu. Özellikle kültür ve tarih meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği ören yerinde, ziyaretçiler Orta Çağ’dan günümüze ulaşan devasa surları, kiliseleri ve antik kalıntıları inceledi.
Bayram tatilini fırsat bilerek Antalya’dan Kars’a gelen ziyaretçilerden Aybüke Çimen, Ani Ören Yeri’ne hayran kaldığını ifade etti. Uzun süredir merak ettiği bölgeyi görme fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu dile getiren Çimen, şunları söyledi:
”Burası gerçekten çok etkileyici. Bin yıl öncesine ait figürleri ve dokuyu görmek çok farklı bir deneyim. İyi ki gelmişiz. Burası, herkesin mutlaka görmesi gereken, tarihi değerini her an hissettiren özel bir nokta.”
Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Ani Ören Yeri, sahip olduğu arkeolojik değerlerle Türkiye’nin turizm destinasyonları arasındaki güçlü konumunu korumaya devam ediyor. Bayram tatili süresince devam eden yoğun ziyaretçi trafiğinin, bölgedeki kültürel turizme olan ilginin bir göstergesi olduğu belirtiliyor.
Yetkililer, tarihi alanın sunduğu eşsiz kültürel miras ile Kars’ın turizm potansiyelinin her geçen gün daha fazla değer kazandığını vurguladı.
2016 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alındı. İpek Yolu üzerinde yer alan Ani, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Orta Çağ’ın en önemli ticaret ve kültür merkezlerinden biri olmuştur. “Binbir Kilise” olarak da anılan alanda, dönemin mimari estetiğini yansıtan pek çok yapı bulunmaktadır.
Yerel Haberler TBMM’de yeni haftada kritik düzenlemeler masada
Yerel Haberler Dereboğazı yolunda 7 araç çarpıştı, 4 ölü, 11 yaralı!
Yerel Haberler Trump’tan İran mesajı: Son kararı bugün verebilirim
Yerel Haberler Liverpool’da flaş ayrılık! Arne Slot’un görevine son verildi
Yerel Haberler Şiddetli yağış Hatay’da hayatı felç etti
Yerel Haberler Japonya’da nüfus alarmı: 5 yılda 3 milyon kişi azaldı
Yerel Haberler e-Duruşma bölge adliye mahkemelerine taşınıyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021