Kars Valisi Ziya Polat: “Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır”

Yerel Haberler - 21.05.2026 - 0:00

KARS -BHA 

​Program kapsamında, KAFKAS Projesi ile okula kazandırılan Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı ile hayırsever vatandaşların katkılarıyla eğitime sunulan Spor Odası ve Konferans Salonu resmen hizmete girdi.

​Açılış programı, okulun öğrencilerinin hazırladığı renkli etkinliklerle başladı. Öğrenciler tarafından büyük bir başarıyla sahnelenen yöresel halk oyunları gösterileri ve ardından sunulan müzik dinletisi, Vali Ziya Polat ve davetliler tarafından büyük bir beğeni ve coşkuyla izlendi. Performanslarıyla göz dolduran minikler, izleyicilerden uzun süre alkış aldı.

​Açılış kurdelelerini keserek yeni oluşturulan alanları inceleyen Kars Valisi Ziya Polat, sınıfları gezerek öğrencilerle yakından ilgilendi. Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı’nda çocukların oyunlarına eşlik eden Vali Polat, projenin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

​”KAFKAS Projesi kapsamında okullarımızı modern eğitim imkanlarıyla donatmaya devam ediyoruz. Bugün burada hem zihinsel gelişimi destekleyecek Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı’nı hem de geleceğin sporcularının yetişeceği Spor Odası ile kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak Konferans Salonu’nu açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu alanların oluşturulmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve eğitime destek veren hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Her şey çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe adım atması için.”

​Vali Polat, devlet-millet iş birliğinin en güzel örneklerinden birinin sergilendiğini belirterek, okula katkı sunan hayırseverlere teşekkür plaketi takdim etti.

​Program, il protokolü, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrencilerin birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Yerel Haberler Kılıçdaroğlu: Karar ayrışma vesilesi değil kenetlenme fırsatı olmalıdır

Yerel Haberler İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri bayram öncesine çekildi

Yerel Haberler THY’den teknoloji girişimlerine yatırım hamlesi

Yerel Haberler Türk sinemasının usta isimlerinden Kadir İnanır, entübe edildi

Yerel Haberler AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti

Yerel Haberler Rize Valisi Baydaş: “Bölgede %100 doluluk oranına ulaşılmıştır”

Yerel Haberler TFF’den yeni yabancı kuralı: Süper Lig’de 10+4 dönemi

Yerel Haberler Premier Lig ekipleri Gabriel Sara’nın peşinde

Yerel Haberler Bayındır: Old Trafford’da Türk bayrağını dalgalandırmak gurur

Yerel Haberler Kurban Bayramı’nda 3,3 milyon kurbanlık kesilmesi bekleniyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021