Yerel Haberler - 25.11.2025 - 15:37
Kadınlar Toplumun Temel Taşı
Vali Polat, mesajına kadınların toplumun temel taşı ve aile birliğinin en önemli unsuru olduğunu belirterek başladı. Kadınların toplumsal hayattaki saygınlığı ve etkinliğinin, bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu kaydetti.
Vali Polat, her kadının sevgiyle yaşama, saygıyla var olma ve güven içinde geleceğe bakma hakkına sahip olduğunu belirterek, şu önemli tespiti yaptı; ”Bir kadının gözlerindeki korku yalnızca ona ait değildir; hepimizin yüreğine dokunur, hepimizi yaralar. İşte bu yüzden, kadına şiddeti önlemek yalnızca bir görev değil, insan olmanın gereğidir.”
Kadına yönelik şiddetin, bir insanın canını, umutlarını ve yaşam sevincini inciten en derin yaralardan biri olduğunu dile getiren Vali Polat, bu yaranın açılmaması için toplum olarak hep birlikte mücadele etme zorunluluğunun altını çizdi.
Devletin tüm kurumlarıyla şiddete uğrayan her kadının sesine ses olmak, ona güvenli bir nefes alanı açmak ve hayatını yeniden kurabilmesi için el uzatmanın en büyük öncelik olduğunu ifade eden Vali Polat, bu mücadelenin ancak toplumun her bireyinin destek vermesiyle başarıya ulaşacağını belirtti.
Vali Polat, Kars’taki çalışmalara da değinerek, Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele kapsamında ilgili tüm kurumların ve kolluk kuvvetlerinin çalışmalarını titizlikle yürüttüğünü aktardı. Eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ile şiddet mağduru kadınların korunması amacıyla her türlü mücadele yöntemlerinin uygulandığını belirtti.
Mesajının sonunda Polat, “Aile içi ve kadına yönelik şiddete karşı yürüttüğümüz çalışmalarımız, ‘Kadına Şiddete Sıfır Tolerans’ ilkesiyle bundan sonra da devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Vali Ziya Polat, 25 Kasım’ın şiddetin her türlüsünün karşısında olan bir toplum bilincinin pekişmesine vesile olmasını temenni ederek, kadınıyla erkeğiyle herkesin insan olma onur ve değerini yaşadığı mutlu ve huzurlu bir dünya dilekleriyle sözlerini noktaladı.
Yerel Haberler BHA Genel Müdürü Kaçar, Manavgat’ın değerlerini kaleme aldı
Yerel Haberler Keçiborlu’da hizmet sahada şekilleniyor
Yerel Haberler Van TSO Heyeti Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlandı
Yerel Haberler Gram ve çeyrek altında düşüş rüzgarı
Yerel Haberler Beypazarı’nda 10.250 öğrenci karnelerini aldı
Yerel Haberler Burdur Kızılkaya’da 2026 hasat sezonu başladı
Yerel Haberler Beypazarı Adliyesinde görev süreleri sona eren Hâkim ve Savcılar başka yerlere atandı
Yerel Haberler 39 saniyede kıyameti yaşadılar: Venezuela enkaz altında!
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021