Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Aydın’dan Digor yaylalarında sağlık taraması

Yerel Haberler - 18.07.2026 - 0:00

KARS – BHA 

Yaklaşık 10 bini aşkın büyük ve küçükbaş hayvana ev sahipliği yapan yaylalarda yürütülen veterinerlik hizmetlerini yerinde inceleyen Aydın, üreticilerin talep ve önerilerini dinledi.

Ziyaret kapsamında veteriner hekimler tarafından sürdürülen sağlık taramaları, koruyucu hekimlik uygulamaları ve hayvan sağlığı çalışmaları değerlendirildi. İl Müdürü Aydın, sahada görev yapan veteriner hekimlerin özverili çalışmalarına teşekkür ederek, hayvancılığın sürdürülebilirliği açısından bu hizmetlerin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Üreticilere verimli ve bilinçli hayvancılık konusunda da bilgilendirmelerde bulunan Aydın, modern yetiştiricilik uygulamalarıyla hem hayvan sağlığının korunmasının hem de üretimde verimliliğin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Enver Aydın, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak üreticilerin her zaman yanında olduklarını belirterek, “Üreticimizin emeği ve veteriner hekimlerimizin özverisiyle Kars hayvancılığını geleceğe güvenle taşıyoruz. Yerinde destek ve kesintisiz hizmet anlayışıyla sahadaki çalışmalarımız aralıksız devam edecek.” dedi.

Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin, hayvan sağlığını korumak ve üreticilere teknik destek sağlamak amacıyla yaylalardaki saha çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.

 

Yerel Haberler Taşdemir ve Erdem, Samsun’daki Türkiye Şampiyonasında bir araya geldi

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dünya Kupası şampiyonu İspanya’ya tebrik mesajı

Yerel Haberler TİMBİR Genel Başkanı Dr. Basa: “KKTC, Türk Dünyasının Akdeniz’e Açılan Kapısıdır”

Yerel Haberler DMM’den Kıbrıs’taki Türk askerine yönelik iddialara yanıt

Yerel Haberler Isparta’da yangın yolları açılıyor

Yerel Haberler Geleceğin dünyasına gençler Hamidiye’de hazırlanıyor

Yerel Haberler Samsun’da Türkiye Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası tamamlandı

Yerel Haberler Sıcak hava yerini serin ve yağışlı günlere bırakacak

Yerel Haberler Bucaklı firma İSO ikinci 500 listesinde

Yerel Haberler Sağlık-Sen Kırıkkale’de Recep Akdoğan güven tazeledi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021