Kars OSB’de Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı devam ediyor

Yerel Haberler - 10.10.2025 - 10:26

KARS-BHA

Kars Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) sürdürülen çevre yatırımları kapsamında, 1. Kademe Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatı devam ediyor. Günlük 800 metreküp kapasiteli olacak şekilde projelendirilen tesis, bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarından kaynaklanan evsel ve endüstriyel atık suların arıtılmasını sağlayacak.

Tesisin tamamlanmasıyla birlikte, Kars OSB’de çevre kirliliğinin önlenmesi ve sürdürülebilir sanayi altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor. Yetkililer, çalışmaların belirlenen takvime uygun şekilde ilerlediğini belirterek, projenin bölgedeki çevre koruma standartlarını önemli ölçüde yükselteceğini ifade etti.

Atıksu Arıtma Tesisi’nin devreye alınmasıyla, OSB’de faaliyet gösteren işletmelerin çevresel etkilerinin azaltılması ve su kaynaklarının daha verimli kullanılmasına katkı sağlanması planlanıyor.

Bu yatırımın, Kars OSB’nin çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir sanayi bölgesi olma hedefinde önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Yerel Haberler A Milli Takım’dan kritik zafer! Dünya Kupası kapısı aralandı

Yerel Haberler X’te erişim sorunu: Kullanıcılar platforma giremedi

Yerel Haberler RATEM Başkanı Vedat Gündoğan’dan Türk İnternet Medya Birliği’ne ziyaret

Yerel Haberler Aksaray’da oyun parkları yenileniyor

Yerel Haberler Otomotiv ihracatı 41,5 milyar dolarla tarihi rekor kırdı

Yerel Haberler Aksaray’da trafiği rahatlatacak yeni çevre yolu

Yerel Haberler RATEM Başkanı Gündoğan’dan TİMBİR’e ziyaret: “Yeni dönemde güçlü iş birlikleri kuracağız”

Yerel Haberler Milliler Dünya Kupası yolunda kritik virajda: Rakip Romanya

Yerel Haberler RTÜK Başkanı Daniş’ten Adalet Bakanı Gürlek’e ziyaret

Yerel Haberler 14 şehirdeki 54 Hazine taşınmazı için özelleştirme kararı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021