Yerel Haberler - 22.10.2025 - 11:20
ANKARA-BHA
En fazla ihracat Rusya, Yunanistan ve Japonya pazarlarına yapıldı. Bu dönemde Rusya’ya 102,3 milyon dolar, Yunanistan’a 31,7 milyon dolar ve Japonya’ya 24 milyon dolar tutarında su ürünü gönderildi. Ayrıca geçen yıl ihracat yapılmayan Kazakistan, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, İsviçre, Avusturya ve Endonezya da bu yıl Karadeniz ürünlerini tercih eden ülkeler arasına katıldı.
DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, bölge ihracatçılarının dünya pazarlarında istikrarlı bir yükseliş grafiği çizdiğini vurgulayarak, “Toplamda 31 ülkeye yaklaşık 39 bin tonluk ürün göndermemiz, Karadenizli ihracatçılarımızın küresel rekabet gücünü bir kez daha göstermiştir.” dedi.
Yılın son çeyreğine güçlü bir ivmeyle girdiklerini belirten Kalyoncu, “Son 3 ayda kazandığımız tempoyu koruyarak yılı 380 milyon dolar seviyesinde kapatmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda mevcut pazarlarımızı güçlendirirken, yeni hedef pazarlara da açılmak için yoğun şekilde çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kalyoncu, ülke çeşitliliğini artırmanın ihracatın sürdürülebilirliği açısından önemli olduğunu belirterek, 2026 yılında Güneydoğu Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika pazarlarına yönelik tanıtım ve ticaret heyetlerini artıracaklarını söyledi. Son olarak, sürdürülebilir balıkçılık ve katma değeri yüksek işlenmiş ürün ihracatına odaklanarak, Türk su ürünlerini “dünya markası” haline getirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Yerel Haberler Sosyal medya devlerine 3 milyon dolar tazminat
Yerel Haberler Rusya’dan Washington ve Tel Aviv’e çağrı: İran’ın nükleer tesislerine saldırılar durmalı
Yerel Haberler “Yenidoğan çetesi” davasında tutukluluk devam kararı
Yerel Haberler Son kullanma tarihi geçmiş 50 ton tavuk imha edildi
Yerel Haberler Atlas Çağlayan cinayetinde iddianame tamamlandı
Yerel Haberler Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler adliyeye sevk edildi
Yerel Haberler Aksaray Belediyesi yaz spor okulu için start verdi
Yerel Haberler Pitbull saldırısında sahibine 7,5 yıla kadar hapis talebi
Yerel Haberler 20 milyon kişinin verisini çalan hacker çetesi çökertildi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021