Karadal; “Türk Dünyası’nın Girişimcilik Ekosistemini Güçlendirmeliyiz”

Ana Manşet - 04.03.2025 - 11:49

Prof.Dr. Himmet Karadal, Kazakistan Aktau Başkonsolosluğu’nda Girişimcilere Seminer Verdi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Himmet Karadal, Kazakistan’ın Mangistau eyaletinin idari merkezi Aktau’da faaliyet gösteren girişimci ve yöneticilere yönelik “Girişimcilik, Yönetim ve Organizasyon” konulu bir seminer verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Aktau Başkonsolosluğu’nda düzenlenen seminere, bölgedeki kurumsal işletmelerin yöneticileri, konsolosluk yetkilileri ve girişimciler katıldı. Sayın Başkonsolos Sabri Alptekin, Türk vatandaşlarının her zaman yanlarında olduklarını belirterek, bu tür etkinliklerin iş dünyasına önemli katkılar sunduğunu vurguladı.

Seminerde konuşan Prof. Dr. Himmet Karadal, en önemli üretim faktörünün insan kaynağı olduğunu belirterek, bu alana yapılan yatırımın stratejik önem taşıdığını ifade etti. Kurumsallaşma ve halkla ilişkiler bağlamında bilişim teknolojilerinin etkin kullanımına dair bilgiler paylaşan Karadal, katılımcıların işletme yönetimiyle ilgili sorularını da yanıtladı. Semineri düzenleyen Başkonsolosluk yönetimine teşekkür eden Karadal, Türk Dünyası’nda girişimcilik ekosisteminin güçlenmesi adına işbirliğine açık olduklarını söyledi.

TÜRKSOY Desteğiyle 50’den Fazla Kültürel Etkinlik

Aktau’nun 2025 yılı için “Türk Dünyası Kültür Başkenti” ilan edilmesiyle birlikte, TÜRKSOY’un desteğiyle bölgede birçok kültürel ve sportif etkinlik gerçekleştirilecek. Sempozyumlar, müzik konserleri, fotoğraf ve resim sergileri, tiyatro festivalleri, dans gösterileri gibi toplamda 50’den fazla organizasyon düzenlenecek. Bu etkinliklerle Türk Dünyası’nın zengin kültürel mirasının uluslararası alanda tanıtılması amaçlanıyor.

Türkiye’nin Teknokent Deneyimi Türk Dünyası ile Paylaşılacak

Seminerde girişimcilik ekosistemine dair önemli veriler paylaşan Prof. Dr. Karadal, Türkiye’de 2001 yılından bu yana faaliyette bulunan 105 Teknokent ve 32 TEKMER’in, inovasyon ve teknoloji odaklı girişimciliğe büyük katkı sağladığını belirtti. Türkiye genelinde 105 Teknokent’te faaliyet gösteren 11.443 firmanın, 100 binden fazla Ar-Ge personeli istihdam ettiğini, 2.133 patent tescili yapıldığını ve toplam 759,8 milyar TL değerinde satış gerçekleştirildiğini aktardı. Ayrıca, Türkiye’nin 25 yıllık Teknokent yönetimi deneyiminin Türk Dünyası ile paylaşılmasının önemine dikkat çekerek, CEOTEKMER olarak bu alanda işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Başkonsolosluk, semineri sosyal medya hesaplarından şu şekilde duyurdu:

“Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Himmet Karadal, Aktau’da yatırım ve iş dünyasına yönelik ‘Girişimcilik ve Organizasyon’ konularında önemli bir seminer gerçekleştirmiştir. Hocamıza, Başkonsolosluğumuzdaki bilgilendirme çalışmaları ve katkıları için teşekkür ediyoruz.”

Ana Manşet Aksaray’da Sanayi Sicil Belgesi Uyarısı: “Cezalara Dikkat”

Ana Manşet Aksaray’da Ekonomi Zirvesi Gibi İftar: Rifat Hisarcıklıoğlu ve İş Dünyası Aynı Sofrada

Ana Manşet Bin aydan hayırlı gece: Kadir Gecesi bugün idrak edilecek

Ana Manşet Doğu’da kar yağışı ulaşımı aksattı

Ana Manşet Almanya’dan İran gerilimi açıklaması: NATO bu çatışmanın tarafı değil

Ana Manşet Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kadir Gecesi için barış ve huzur temennisi

Ana Manşet Akdeniz’de 4,8 büyüklüğünde deprem

Ana Manşet Antalya’da Kaymakamlık binasında silah sesi

Ana Manşet 8 ilde suç örgütlerine darbe: 34 tutuklama

Ana Manşet Rüşvet soruşturmasında Kuşadası Belediye Başkanı dahil 5 kişi tutuklandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021