Aksaray Haberleri - 21.02.2018 - 18:35
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şehri daha modern bir hale getirmek için vizyon projelerini hayata geçiriyor.
Mevcut kapalı çarşıyı şehre yakışır bir hale getirmek için hazırlanan projede ilk adım atıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kapalı çarşıda çalışmalara başladı. Zemindeki kilitli taşlar sökülmeye başlandı.
Yeni Projeye göre kapalı çarşının cephe, zemin ve çatısı tamamen yenilecek. Yeni Proje; kapalı çarşının cephe, zemin ve çatı modernizasyonu kapsıyor. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, projenin hayata geçmesiyle kapalı çarşının yepyeni bir görünüme kavuşacağını bildirdi.
Başkan Yazgı daha önce esnaflarla bir araya gelerek “Kapalı Çarşı Yeniden Canlandırma Projesi” ile ilgili bilgi vermişti.
Kapalı Çarşıda yapılacak dönüşüm ile ilgili açıklama yapan Başkan Yazgı “Dönüşüm başlattığımız bu bölge Aksaray’ın en önemli noktası. Adeta şehrin kalbi gibi. Kapalı Çarşıya dükkânların cephe giydirmesinden, zemin ve çatısına kadar tamamen yenileyeceğiz. 3914 m2 alana granit-bazalt zemin döşemesi yapılacak. Dükkân önlerinde bulunan kolonlara da kompozit kaplama ve aydınlatma yapılıp daha estetik bir kapalı çarşı görünümü kazandırılacaktır.
Yapacağımız bu yenileme ile esnafımızın ticari hacmi artıracaktır. Ayrıca kent merkezimiz için güzel ve modern görünümlü prestijli bir proje olacak” dedi.
Aksaray Haberleri Beypazarı Seğmeni Kırgızistan’da Türkiye’yi temsil edecek
Aksaray Haberleri Bakan Çiftçi BHA’ya konuştu: Yeni nesil suç örgütlerine geçit yok
Aksaray Haberleri Antakya Ata Köprüsü yıkılacak
Aksaray Haberleri Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Aksaray Haberleri Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Aksaray Haberleri DMM’den sahte belge uyarısı: NATO Zirvesi iddiaları yalanlandı
Aksaray Haberleri Kars Milletvekili Adem Çalkın: Kars’a 24 doktor atandı, yeni hekimler hayırlı olsun
Aksaray Haberleri Terör soruşturmasında 178 kişi tutuklandı
Aksaray Haberleri Kars Kaşarı, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili yolunda
Aksaray Haberleri Çorum’da 83 bin 402 öğrenci karne sevinci yaşadı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021