Kapadokyanın İncisi Ihlara Vadisi’nin Turizm Değeri Artıyor

Ana Manşet - 12.10.2023 - 19:57

Şehrin turizm potansiyellerini gün yüzüne çıkartmak için birçok yeni proje geliştiren Aksaray Belediyesi, Ihlara vadisinde başlattığı Cam Teras ve Kafeterya projesinde çalışmalara devam ediliyor.

Dünyanın ikinci büyüklükteki Kanyon Vadisi olan Ihlara Vadisi yıllık 1 Milyonun üzerinde yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Kapadokya’nın incisi olan Ihlara Vadisi, Cam Teras ve Kafeterya projesi ile daha çok turiste kapı açması planlanıyor.

Cam teras, vadiden 117 metre yükseklikte inşa edilecek. Ziyaretçiler, 10 metre açık alana sahip olan terastan vadiyi yukarıdan görebilecek. Ziyaretçilerin heyecan ve adrenalini doyasıya yaşayacağı Cam Terastan, Vadinin doğal ve tarihi tüm güzellikleri izlenebilecek. Ihlara Vadisi’nin turizm yoğunluğunu artıracak olan Cam Teras projesi kapsamında proje alanına otopark, mescid, yürüyüş yolu, fotoğraf çekim noktası, amfi tiyatro ve kafeterya da planlandı. Planlamalar doğrultusunda çalışmalara devam edilen proje alanında Kafeterya kısmının çelik montaj işlemleri tamamlandı. Teras kısmında ise çelik montaj çalışmalarına devam ediliyor.

Şehrin turizm değerlerini yükseltecek Cam Teras Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulundurması nedeniyle açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi’ne yapacağımız cam teras ile bölgeyi ziyarete gelenlere seyir zevki yaşatacağız. “Kapadokya’nın İncisi” olarak da adlandırılan vadide cam teras projesinin hayata geçirilmesiyle misafirlerimize manzarayı, kiliseleri ve tarihi mekanları yukardan görme imkânı sunacağız. Şehrimizin tüm potansiyellerini açığa çıkartmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.’’ Dedi.

Ana Manşet PFDK’den Beşiktaş, Konyaspor ve Arca Çorum FK’ye ceza

Ana Manşet Elazığ’da kaçak siah operasyonu: Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Ana Manşet Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği Nisan’da 60 bini aştı

Ana Manşet Tatile geldiği Trabzon’a bu kez Vali olarak katıldı: Tahir Şahin’den Acısu Şenliği mesajı

Ana Manşet Öğretmenlerin İller Arası Tayinleri Başladı

Ana Manşet Adalet Bakanlığı’na yeni personel alımı yapılacak

Ana Manşet Manisa Büyükşehir Belediyesi danışmanına gözaltı

Ana Manşet Arapgir’de gönüllere dokunan buluşma

Ana Manşet Soğuk hava depolarındaki 50 bin ton elma için kritik uyarı

Ana Manşet Demiryollarında Engelli Bireylere Ücretsiz Hizmet

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021