Yerel Haberler - 22.11.2025 - 8:03
ANKARA-BHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıklanacak plan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde tanıtılacak. Program kapsamında ayrıca eylem planının vizyonunu yansıtan tanıtım ve kamu spotu filmleri de gösterilecek.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, planın hazırlık sürecinin titizlikle ve katılımcı bir yaklaşımla yürütüldüğü vurgulandı. Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesini kapsayan istişare toplantıları, kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşlarla gerçekleştirilen odak grup görüşmeleri ile stratejik paydaş anketleri ve personel görüşleri, planın oluşturulmasında temel veri kaynakları oldu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada, yeni eylem planının dijital şiddet dahil güncel tehditlere ve gelecekteki risklere yanıt verecek şekilde hazırlandığını belirtti. Göktaş, planın kadına yönelik şiddetsiz bir toplum vizyonunu hedeflediğini, devlet kurumları, yerel yönetimler, akademi ve sivil toplumun ortak iradesiyle çok katmanlı ve kanıta dayalı bir zemin üzerine oturtulduğunu ifade etti.
Böylece, 2007 yılından bu yana hayata geçirilen ulusal eylem planlarının beşincisi, 25 Kasım’da yürürlüğe girecek Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle uygulanmaya başlayacak. 5’inci Ulusal Eylem Planı, kadınların karşılaştığı tehditlere karşı veriye dayalı, izlenebilir ve toplum temelli politikalar sunmayı amaçlıyor.
Yerel Haberler Sadettin Saran’dan Kırıkkale’ye yeni spor salonu
Yerel Haberler DAKA artık Çakay’a emanet!
Yerel Haberler Artvin Valisi Ergün, mantar üretim tesisini inceledi
Yerel Haberler Serik emniyetine 5 yeni araç takviyesi
Yerel Haberler Tirebolu Kuzgun Köyü’nde sağlık taraması
Yerel Haberler 2026-MSÜ sınav sonuçları açıklandı
Yerel Haberler Malatya’da borçlandırma işlemleri için son 2 gün
Yerel Haberler DP Beypazarı İlçe başkanı Enver Atak: İlçemiz için herkes taşın altına elini koyması gerekir
Yerel Haberler Kars’ta gitar kurslarına ilgi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021