Kadın süt üreticilerine sertifika ve altın takdim edildi

Aksaray Haberleri - 06.12.2018 - 13:50

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sütaş’ın ortaklaşa düzenlediği , Süt Sığırcılığı Eğitimi’nde kursu başarı ile bitiren 18 kadın süt üreticisine sertifika töreni düzenlendi. Sertifikaları başarıyla almaya hak kazanan kadın kursiyerlere Sütaş eğitim hocası Necip Bey tarafından sertifikaları verilirken kadınların süt hayvancılığındaki önemini vurgulayan Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin’de kursiyerlere birer gram altın hediye etti.

Törende konuşma yapan Başkan Zengin şunları söyledi:

“Aile işletmeciliğinde süt hayvancılığının başarısı kadınlarda olduğundan, eğitime katılımlarınızdan dolayı kadın üreticilerimize teşekkür ederim. Özellikle şunu belirtmek isterim ki süt hayvancılığında bizim önem verdiğimiz kadınlardır. Çünkü hayvanların sağımı buzağıların beslenmesi ile ilgilenen kadın üreticilerimizdir. Süt nasıl sağılır, hijyen nasıl olur sorumluluğun tamamı sizde. Bu nedenle kadınların eğitim alması hayvancılıkta büyük değerdir. Bu sadece bizim bölgemizde değil, Avrupa hayvancılığına baktığımız zamanda, aile işletmeciliğinde olanların çoğunluğu kadınlardır. O sebeple biz sizlerden çok şey bekliyor daha güzel çalışmalar katacağınıza inanıyoruz. Eğitim sertifikalarınızın hayırlı olmasını dilerim ve hepinize tekrar teşekkür ederim” dedi.

Aksaray Haberleri 92 Milyon 211 Bin TL Destek Ödemesi Bereketli Olsun

Aksaray Haberleri ABİDE Araştırması Aksaray’da da Yapılacak

Aksaray Haberleri Aksaray Belediyesinden Emeklilere Ücretsiz Kuaför Hizmeti

Aksaray Haberleri ASÜ Tıp Fakültesinin Yeni Dekanı Prof. Gölgeler Oldu

Aksaray Haberleri İstanbul Bilim Festivali ASÜ’nün Katkılarıyla Yapılacak

Aksaray Haberleri Aksaray Baro Başkanı Ay Oldu

Aksaray Haberleri Aksaray Belediyesinden 23 Nisan’a Özel Çocuk Şenliği

Aksaray Haberleri Başkan Dinçer, Koltuğunu Çocuklara Bıraktı

Aksaray Haberleri Aksaray’ın Kalbinde Yeni Bir Şehir İnşa Ediyoruz

Aksaray Haberleri ATSO Üyeleri TÜYAP’ta Yapı Fuarına Katıldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021