Yerel Haberler - 07.04.2026 - 0:00
KARS – BHA
Kars Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Kars İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde çok sayıda kaçak av materyali ele geçirildi.
Mart ayı boyunca Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile koordineli olarak Kars genelinde yürütülen operasyonlarda toplam 11 şahıs hakkında işlem yapıldı. Yapılan aramalarda; 51 adet canlı keklik
6 adet canlı mührelik tuzağı, 20 metre uzunluğunda yer sergi tuzağı, 23 adet kafes, 4 adet bez çanta çeşitli av malzemeleri ele geçirildi.
Operasyon kapsamında yakalanan şahıslar hakkında yasal işlem başlatılırken, ele geçirilen keklikler Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ile Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi iş birliğinde yeniden doğal yaşam alanlarına bırakıldı.
Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, kaçak avcılığın yaban hayatı üzerinde ciddi tehdit oluşturduğu vurgulanarak, bu tür faaliyetlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceği belirtildi.
Öte yandan, yakalanan şahıslara Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından 4915 sayılı kanun kapsamında toplam 921 bin 646 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.
Kars İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, doğal hayatın korunması ve yaban hayvanlarının sürdürülebilirliği için denetimlerin aralıksız devam edeceği ifade edilerek, “Doğal yaşamı korumak hepimizin sorumluluğudur” mesajı verildi.
Yerel Haberler Elazığ’da 15 Temmuz demokrasi yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Yerel Haberler Nallıhan’ın köylerinde doğalgaz sevinci
Yerel Haberler Ankara Kent Konseyi Heyeti, Ankara Kantinciler Esnaf Odası’na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi!
Yerel Haberler Üsküdar Belediyesi’ne rüşvet operasyonu: 20 gözaltı
Yerel Haberler KVKK’da “Kişisel Verileri Koruma Günü” etkinliği düzenlendi
Yerel Haberler Erzurum ekonomisine can suyu: 50 yeni personel alımı
Yerel Haberler İmamoğlu hakkında mahkeme sözleri nedeniyle soruşturma
Yerel Haberler Denizli’de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021