İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 99 sanık için hapis talebi

Yerel Haberler - 17.07.2025 - 13:14

İZMİR-BHA

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen “ihaleye fesat karıştırma” ve “edimin ifasına fesat karıştırma” soruşturmalarında yeni gelişmeler yaşandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, iki ayrı ihaleye ilişkin hazırlanan iddianamelerde toplam 99 sanık hakkında kamu davası açtı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, “Ulaşım Yollarında Asfalt Kaplaması, Yol ve İnşaat Bakım Onarım ve Yenileme Yapılması” işine ilişkin ihalelerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle hazırlanan ilk iddianamede, aralarında eski İZBETON AŞ Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın da yer aldığı 20’si tutuklu 44 kişi için 3’er yıldan 14’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İkinci iddianame ise belediyenin “iklim değişikliğiyle mücadele” ve “kent temizliği” kapsamında gerçekleştirdiği araç kiralama ihalelerini kapsıyor. 2023 ve 2024 yıllarını içeren bu süreçte, “edimin ifasına fesat karıştırmak” suçlamasıyla yürütülen soruşturmada, aralarında Buca Belediye Başkan Yardımcısı Engin Güzel ile Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mert Hanifi Yılmaz’ın da bulunduğu 30’u tutuklu 56 şüpheli hakkında dava açıldı. Savcılık bu sanıklar için ise 3 yıldan 12 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep etti.

Soyer ve Aslanoğlu davası ayrı yürüyor

Soruşturmada, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da isimlerinin geçtiği kooperatif faaliyetlerine ilişkin ayrı bir dosya üzerinden işlemler sürüyor. Soyer ve Aslanoğlu hakkındaki iddiaların henüz iddianame aşamasına gelmediği, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Yerel Haberler Milliler Dünya Kupası için sahaya çıkacak: Rakip Kosova

Yerel Haberler İmamoğlu hakkında yargı mensuplarına yönelik sözleri nedeniyle yeni soruşturma

Yerel Haberler Alacabel’de kar kalınlığı 5 santime ulaştı

Yerel Haberler Isparta İyi parti il başkanı görevden alındı

Yerel Haberler Ankara’nın yeni yol haritası çizildi: 311 kritik karar

Yerel Haberler Kosova’dan Türkiye maçı öncesi iddialı mesaj: Şanslar eşit

Yerel Haberler Kumluca’da hortum seraları vurdu

Yerel Haberler Kars Emniyetinden gol yağmuru; yarı finaldeler!

Yerel Haberler Genç kadının ölü bulundu; 4 kişi gözaltında

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıfır Atık Hareketi ile toplamda 90 milyon ton atık geri kazanıldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021