Yerel Haberler - 07.08.2026 - 0:00
İSTANBUL – BHA
İstanbul Valiliğinin koordinasyonunda yürütülecek proje kapsamında çocuk adalet sisteminde önleyici ve rehabilite edici yeni bir yaklaşım benimsenecek. Çocukların suça yönelmesine neden olan sosyal, ekonomik ve dijital riskler erken aşamada tespit edilerek aileleriyle birlikte destek mekanizmalarına dahil edilmeleri sağlanacak.
Pilot uygulamanın yürütüleceği Ümraniye’de Kaymakamlık koordinasyonunda İlçe Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, eğitim kurumları, yerel yönetimler ve ilgili kamu kuruluşları ortak hareket edecek. Kurumlar arasında sürekli koordinasyon sağlanarak çocukların yeniden topluma kazandırılması amaçlanacak.
Projede yapay zekâ destekli karar destek sistemi ile çocukların risk durumları bilimsel yöntemlerle analiz edilirken, oyunlaştırılmış dijital uygulamalar sayesinde psikososyal gelişim süreçleri de desteklenecek. Sistemin üreteceği veriler yalnızca uzman değerlendirmeleriyle birlikte kullanılacak.
Projenin genel koordinasyonu İstanbul TTO Genel Müdürü Mehmet Besim Müftüoğlu tarafından yürütülürken, akademik süreçlerin sorumluluğunu Dr. Öğr. Üyesi İlyas Kaya üstlenecek. Saha ve iletişim koordinasyonunu ise İletişim Uzmanı Taner Akkuş yürütecek. Kamu kurumları, muhtarlıklar, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları arasında etkin bir koordinasyon ağı oluşturulacak.
Bir yıl sürecek pilot uygulama kapsamında en az 100 çocuk ve ailesiyle çalışma yürütülecek. Psikososyal destek, bağımlılık tedavisi, aile danışmanlığı ve sosyal destek programları eş zamanlı uygulanacak. Elde edilecek verilerin ilgili bakanlıklara sunulması ve modelin önce İstanbul’a ardından Türkiye geneline yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Yerel Haberler AKK “Ankara’ya İz Bırakanlar”ın konuğu Ayten Gökçer oldu
Yerel Haberler 5 ayda 180,8 milyar liralık prim teşviki sağlandı
Yerel Haberler Yaz sıcakları sürüyor: Bazı bölgelerde sağanak etkili olacak
Yerel Haberler Denizcilik sektöründeki küresel zorluklara ortak mücadele
Yerel Haberler Trendyol 1. Lig’de ilk haftanın ardından zirve şekillendi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021