İstanbul Valiliği: Aktivistin gözaltına alındığı iddiası gerçeği yansıtmıyor

Yerel Haberler - 05.10.2025 - 11:30

İSTANBUL – BHA

Valilikten yapılan açıklamada, Sumud Filosu kafilesiyle yurda dönen E.Ö. isimli vatandaşın “İsrail’e yönelik boykot çalışmaları nedeniyle bazı şirketlerin şikâyeti üzerine gözaltına alındığı” yönünde paylaşımlar yapıldığı hatırlatılarak, bu bilgilerin doğru olmadığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sumud Filosu kafilesi İstanbul Havalimanı’nda, kamu görevlileri ve vatandaşlarımız tarafından VIP terminalinde coşkuyla karşılanmıştır. E.Ö. hakkında eşi tarafından 3 Ekim 2025’te Eyüpsultan İlçesi Akşemsettin Polis Merkezi Amirliği’ne kayıp başvurusu yapılmıştır. Bu nedenle VIP terminal girişinde yalnızca bir form düzenlenmiş, gözaltı ya da başka bir işlem uygulanmamıştır. E.Ö. kimlik işlemlerinin ardından kafileyle birlikte Adli Tıp Kurumu’na yönlendirilmiştir.”

İstanbul Valiliği, Gazze’ye uygulanan ablukanın kırılması için yola çıkan Sumud Filosu kafilesinin İstanbul’daki otellerde misafir edildiğini vurgulayarak, “İnsanlık onurunu korumak için mücadele eden bu kafileyi ağırlamaktan onur duyuyoruz. Kafileye kötü muamele, gözaltı veya benzeri uygulamalar yapıldığı yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır” açıklamasında bulundu.

Yerel Haberler 20 milyon kişinin verisini çalan hacker çetesi çökertildi

Yerel Haberler LGS’de yeni uygulama: Beslenme paketi için veli onayı şart

Yerel Haberler Tarım Bakanı Yumaklı çocuklarla fidan dikti

Yerel Haberler Karadeniz’de petrol tankerine saldırı iddiası

Yerel Haberler Bursa’da barajlar yeniden doldu

Yerel Haberler Çöpe atılan altınlar saatler süren aramayla bulundu

Yerel Haberler Gram altın güne gerileyerek başladı

Yerel Haberler NATO Irak misyonu sonlandı: Türk askeri yurda döndü

Yerel Haberler Genç kadının bağışı üç hastaya yaşam olacak

Yerel Haberler Öğrencileri taşıyan minibüs devrildi: 8 yaralı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021