Yerel Haberler - 10.03.2026 - 0:00
İSTANBUL-BHA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, yüksek fiyatlı ilaçları hastaların bilgisi dışında reçetelere ekleyerek haksız kazanç sağladıkları belirlenen şüphelilere yönelik iki ilde operasyon düzenlendi.
Operasyonda 26 kişi gözaltına alındı. Soruşturmada, bir şehir hastanesinde veri girişinden sorumlu personelin de aralarında bulunduğu bazı şüphelilerin birlikte hareket ettiği belirlendi. Şüphelilerin, hastalara yardımcı olma bahanesiyle işlem sırasında piyasa değeri yüksek ilaçları fazladan reçetelere eklediği ortaya çıkarıldı.
Ekiplerin tespitlerine göre, fazladan yazılan ilaçlar anlaşmalı eczanelere yönlendirilirken, şüphelilerin bu işlemden komisyon aldığı belirlendi. Ayrıca, hastaların bilgisi dışında reçetelere eklenen ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) fatura edilen yüksek fiyatlı ilaçların, söz konusu eczanelerden temin edilerek üçüncü kişilere el altından satıldığı tespit edildi.
Kimlik ve adresleri belirlenen şüphelilere yönelik İstanbul ve Tokat’ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 26 zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemleri için emniyete götürülürken soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenildi.
Yerel Haberler Azerbaycan’dan İran’a gıda ve ilaç desteği
Yerel Haberler Malatya’ya Patriot hava savunma sistemi konuşlandırılıyor
Yerel Haberler TİMBİR 3. yılında dijital medyanın kurumsal gücü oldu
Yerel Haberler Stüdyo senin ABB Müzik Stüdyosu’nda ney kursu başladı
Yerel Haberler Yaşar Sarıkaya’dan TİMBİR’in 3. Yılında Gurur Dolu Mesaj
Yerel Haberler “İmamoğlu suç örgütü” davasında ilk duruşma bugün
Yerel Haberler TBM ve AEP eğitimleriyle 1,3 milyon kişiye farkındalık
Yerel Haberler Ahmet Büyükgümüş; Ramazan ayının bereketini yaşıyoruz
Yerel Haberler İskenderun’da aranan şahıslara operasyon: 3 kişi tutuklandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021