Isparta’nın yapı güvenliği masaya yatırıldı

Yerel Haberler - 14.07.2026 - 0:00

ISPARTA – BHA 

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Isparta Temsilciliği 20. Dönem Temsilcilik Kurulu, düzenlediği kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya gelerek yeni dönem vizyonunu ve çalışma hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.

Toplantının açılışında konuşan temsilcilik yetkilileri, basının kent sorunlarının gündeme taşınması ve çözüm yollarının geliştirilmesinde önemli bir paydaş olduğunu belirterek, düzenlenen buluşmanın yalnızca bir tanışma toplantısı olmadığını ifade etti.

Yeni dönemde aktif, çözüm odaklı ve katılımcı bir temsilcilik anlayışıyla hareket edeceklerini belirten kurul üyeleri, meslektaşların sorunlarını dinleyen, genç mühendislerin gelişimine katkı sağlayan ve Isparta’nın geleceğine teknik destek sunan bir yapı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Konuşmada, inşaat mühendisliğinin yalnızca bina yapımından ibaret olmadığına dikkat çekilerek; güvenli yapılar, yollar, köprüler, altyapı sistemleri, içme suyu ve kanalizasyon projeleri, deprem güvenliği ve planlı kentleşmenin doğrudan mühendislik hizmetleriyle ilişkili olduğu vurgulandı.

Türkiye’nin deprem kuşağında bulunduğuna işaret edilen açıklamada, mühendislik hizmetlerinin bir maliyet unsuru değil, vatandaşların can ve mal güvenliğinin en önemli güvencesi olduğu ifade edildi.

Öncelikli Çalışma Alanları Açıklandı

  • Dönem Temsilcilik Kurulu’nun öncelikli hedefleri ise şu şekilde sıralandı:
  • “Bilimsel Bilginin Yanında Olacağız”

    Temsilcilik, yapı güvenliği, taşıyıcı sistemler, güçlendirme, yapı hasarları ve deprem performansı gibi teknik konularda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine önem verdiklerini belirterek, bu alanlarda oluşabilecek bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla basınla sürekli iletişim halinde olacaklarını kaydetti.

    Basın mensuplarına da çağrıda bulunan temsilcilik yetkilileri, Isparta’nın yapılaşması, altyapısı, deprem güvenliği ve kentleşmesine ilişkin teknik konularda temsilcilikten görüş alınmasının sağlıklı bilgilendirme açısından önemli olduğunu ifade etti.

    Açıklamanın sonunda ise temsilciliğin hiçbir kişi ya da kurumun karşısında olmadığı, ancak bilimsel esaslardan uzak uygulamalara, kamu yararına aykırı yaklaşımlara ve meslek alanındaki yetki ihlallerine karşı durmaya devam edeceği vurgulandı.

  • Dönem Temsilcilik Kurulu, kapılarının meslektaşlara, kamu kurumlarına, yerel yönetimlere, üniversitelere, basın mensuplarına ve Isparta için ortak akıl üretmek isteyen herkese açık olduğunu belirterek, yeni dönemde kentin sorunlarına çözüm üreten çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini ifade etti.
  • Yerel Haberler 15 Temmuz etkinlikleri nedeniyle İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

    Yerel Haberler Samsun, Türkiye Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak

    Yerel Haberler Dünya Kupası’nda dev kapışma: Fransa ile İspanya final için sahada

    Yerel Haberler Venezuela’daki depremlerde ölü sayısı 4 bin 561’e yükseldi

    Yerel Haberler ‘Yenidoğan çetesi’ davasında tutukluluk halinin devamına karar verildi

    Yerel Haberler Meteoroloji’den yeni uyarı: Kuvvetli yağış ve sert rüzgar bekleniyor

    Yerel Haberler İllerin ihracat performansı açıklandı: 50 ilde artış yaşandı

    Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhanet şebekesinin asıl niyeti 15 Temmuz gecesi ortaya çıkmıştır

    Yerel Haberler Gönüllüler ihtiyaç sahibi ailenin evini baştan sona boyadı

    Yerel Haberler Forbes’tan Türkiye’nin DOA sistemine övgü

    Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021