İSDEMİR’de hedef sürdürülebilir büyüme

Yerel Haberler - 08.08.2026 - 0:00

HATAY – BHA 

2026 yılının ilk altı aylık döneminde İSDEMİR üretim kapasitesinin artırılması, enerji verimliliğinin sağlanması ve liman altyapısının güçlendirilmesine yönelik yatırımlarında büyük bir ivme kazandı.

Sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda yılın ilk 6 ayında hayat geçirdiği Rıhtım Cevher Boşaltma Vinçlerinin Yenilenmesi Projesi kapsamında test ve devreye alma faaliyetlerini sürdüren çelik devi, projenin tamamlanmasıyla birlikte liman operasyonlarında verimliliğin artırılmasını hedefliyor.

Deniz Suyu Pompa İstasyonu Sürdürülebilirlik Yatırımında ise üçüncü faz çalışmalarını tamamlanırken, dördüncü faz kapsamında inşaat ve mekanik montaj çalışmalarına devem eden  İSDEMİR’de öte yandan, liman altyapısının daha güvenli ve verimli hale getirilmesi amacıyla Liman Kapasite Artırımı ile Deprem Hasarlı Liman Tesislerinin Onarım, Yenileme ve Güçlendirme Projeleri kapsamında sahadaki çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Enerji verimliliği ve sürdürülebilir üretim hedefleri doğrultusunda planlanan Yeni 1. ve 2. Turbo Jeneratör Projesi ile Kok Kuru Söndürme Tesisi Buharından Elektrik Üretilmesi Projesinde ise satın alma süreçleri devam ediyor. Genel Müdür Ayhan Akın, İSDEMİR’i belirlenen hedefe kısa sürede ulaştırmak için var gücüyle çalışıyor.

Yerel Haberler İran Pazarına Alternatif: Gözler Kuzey Irak’a Çevrildi

Yerel Haberler Arslantepe’de 5 bin 400 yıllık sarayın taht odası ilk kez ziyarete açıldı

Yerel Haberler Eski Cidde Basın Ataşesi Akyön’den analiz: “Mekke Anlaşması, Hilfü’l-Fudul’un 21. Yüzyıl Versiyonu!”

Yerel Haberler Depremde hasar gören Malatya Arkeoloji Müzesi yeniden açıldı

Yerel Haberler İçişleri Bakan Yardımcısı Cangir, Aydın’da Vali Varol ile görüştü

Yerel Haberler DMM’den Mekke Ortak Savunma Anlaşması iddialarına açıklama

Yerel Haberler Vali Seddar Yavuz: “Bu yıl 400 binin üzerine çıkmayı bekliyoruz”

Yerel Haberler “Terörsüz Türkiye” yasa teklifi Adalet Komisyonu’ndan geçti

Yerel Haberler Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı AK Parti Kars İl Başkanlığını ziyaret etti

Yerel Haberler Deprem bölgesinde yaralar sarılıyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021