İş yerlerinde üretken yapay zekâ dönemi: KVKK’dan kurumlara yol haritası

Yerel Haberler - 06.03.2026 - 0:00

ANKARA – BHA 

KVKK’dan yapılan açıklamada, üretken yapay zekâ sistemlerinin son yıllarda farklı sektörlerde iş süreçlerinin yürütülme biçimini etkileyen teknolojik gelişmeler arasında önemli bir yer edindiği belirtildi. Metin, görsel, ses ve yazılım kodu gibi çeşitli içeriklerin oluşturulmasını mümkün kılan bu sistemlere dayalı uygulama ve hizmetlerin, kullanıcıların doğrudan etkileşimiyle bilgiye erişim, içerik üretimi ve çeşitli destek faaliyetlerinde iş yerlerinde giderek daha yaygın biçimde kullanıldığı ifade edildi.

Açıklamada, kullanım kolaylığı ve kısa sürede çıktı üretebilme kapasitesinin, üretken yapay zekâ araçlarının çalışanlar tarafından farklı işlevler doğrultusunda tercih edilmesine katkı sağladığı kaydedildi.

Söz konusu dokümanda, iş yerlerinde üretken yapay zekâ araçlarının kullanımının verimlilik ve iş süreçlerini destekleyici imkânlar sunduğu ancak kullanımın niteliği ve kapsamı bakımından bazı hususların dikkate alınması gerektiği belirtildi. Bu araçların kullanımının her zaman açık biçimde tanımlanmış kurumsal strateji, politika veya yönlendirme çerçevesinde gerçekleşmediği; çoğu durumda çalışanların günlük işlerini kolaylaştırmaya yönelik bireysel tercihler doğrultusunda şekillendiği aktarıldı.

Dokümanda, bu durumun üretken yapay zekâ araçlarının kurumsal düzeyde izlenmesi ve yönetilmesini zorlaştırabildiğine dikkat çekildi.

“İş Yerlerinde Üretken Yapay Zekâ Araçlarının Kullanımı” dokümanının, üçüncü taraflarca sunulan ve kamuya açık olarak erişilebilen üretken yapay zekâ araçlarının iş yerlerinde kullanımına ilişkin genel bir çerçeve sunmak amacıyla hazırlandığı bildirildi. Dokümanın şirket, kurum ve kuruluşlar nezdinde farkındalık oluşturmayı, olası risklere dikkat çekmeyi ve bilinçli kullanımı teşvik etmeyi hedeflediği ifade edildi.

Yerel Haberler Haftanın son gününde hava nasıl geçecek?

Yerel Haberler Kars’ta “Çelik-2026” ve “KBRN-2026” tatbikatları gerçekleştirildi

Yerel Haberler Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı, aranan 2 hükümlü yakalandı

Yerel Haberler AKK Ankara’ya İz Bırakanların konuğu Prof. Dr. Ömer Özkan oldu

Yerel Haberler Bakan Gürlek duyurdu: Malatya’da kayıp Aysel Yıldırım dosyasında gerçek ortaya çıktı

Yerel Haberler Kars’ta mezarlıklar yabani otlardan temizleniyor

Yerel Haberler Dünya Kupası’nda gözler Arjantin’de: Yarın 3 karşılaşma oynanacak

Yerel Haberler 2026 YKS soru ve cevapları erişime açıldı

Yerel Haberler Ampute Milli Takım eski teknik direktörü Uğur Özcan vefat etti

Yerel Haberler AKK Ankara’ya İz Bırakanların konuğu Mehmet Akif Üstündağ oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021