Yerel Haberler - 28.11.2025 - 12:46
ANKARA – BHA
Federasyon sözcüsü Emir Mehdi Alevi, kararın devlet televizyonu aracılığıyla kamuoyuna açıklandığını belirterek, FIFA’ya durumun tamamen siyasi nedenlerden kaynaklandığının iletildiğini söyledi. Alevi, “Futbol Federasyonu, son iki gündür FIFA Başkanı Sayın Infantino ve FIFA Genel Sekreterliği ile resmi yazışmalar yaptı ve konu kendilerine net bir şekilde aktarıldı. FIFA’nın yanıtı da kurumun süreci yakından izlediğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.
İran basını, Federasyon Başkanı Mehdi Tac da dahil olmak üzere bazı delegasyon üyelerine ABD tarafından vize verilmediğini öne sürmüştü. Tac, dün yaptığı açıklamada, bu tutumun siyasi bir karar olduğunu düşündüklerini ve durumu FIFA Başkanı Gianni Infantino’ya bildirdiklerini söylemişti.
ABD, 2026 Dünya Kupası’na Kanada ve Meksika ile birlikte ev sahipliği yapacak.
Yerel Haberler Öncelik can güvenliği
Yerel Haberler Sahte Deterjan dolum depolarına baskın
Yerel Haberler Bakan Yerlikaya: İstanbul ve Türkiye’de suç oranları azaldı
Yerel Haberler Bakan Göktaş: “Kadınları güçlendirmeye devam edeceğiz”
Yerel Haberler CHP’li Güneşhan’dan Bakan Tekin’e Halk Eğitim Merkezleri’ndeki usulsüzlüklere ilişkin soru önergesi
Yerel Haberler Avrupalıların yarısı Trump’ı “kıtaya tehdit” olarak görüyor
Yerel Haberler Merhum Cemal Öztürk için ilk vefa Doğankent’ten
Yerel Haberler Güneybatı’da sağanak alarmı: 6 il için uyarı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021