Yerel Haberler - 05.10.2025 - 7:59
ANKARA – BHA
İHA SAYISI 88 BİNİN, PİLOT SAYISI 1,6 MİLYONUN ÜZERİNE ÇIKTI
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:
– “2025 EYLÜL AYI SONU İTİBARIYLA İHA SAYISI 2024’ÜN AYNI DÖNEMİNE GÖRE YÜZDE 11,86 ARTIŞLA 88 BİN 138’E ULAŞTI”
– “ İHA PİLOTU SAYISI İSE GEÇEN YILIN AYNI DÖNEMİNE GÖRE YÜZDE 4,19 ARTARAK 1 MİLYON 629 BİN 631’E ULAŞTI”
– “İHA’LAR ZİRAİ İLAÇLAMA, FOTOĞRAFÇILIK, SİNEMA, HARİTALAMA, TRAFİK, GÜVENLİK, KARGOLAMA VE SAĞLIK GİBİ FARKLI SEKTÖRLERDE KULLANILIYOR”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki İnsansız Hava Araçları (İHA) ve İHA pilot lisansı bulunan kişi sayılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından son yıllarda sivil havacılık alanında yapılan eğitimler ve çalışmalar sayesinde İHA sayısı ve İHA pilot lisansı bulunan kişilerin sayısında yaşanan artışa dikkati çeken Bakan Uraloğlu, “2025 Eylül ayı sonu itibarıyla İHA sayısı 2024’ün aynı dönemine göre yüzde 11,86 artışla 88 bin 138’e ulaştı. İHA pilotu sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,19 artarak 1 milyon 629 bin 631’e ulaştı.” diye konuştu.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün “İHA Sistemleri Talimatı” kapsamında İHA’lara özel kayıt sistemi oluşturduğunu anımsatan Bakan Uraloğlu, bu sayede söz konusu araçların izin, uçuş ve kayıtlarında büyük kolaylık sağlandığını söyledi. İHA kayıt sistemine her sene yaklaşık 9 bin yeni İHA’nın kayıt olduğunun altını çizen Bakan Uraloğlu, İHA’ların zirai ilaçlama, fotoğrafçılık, sinema, haritalama, trafik, güvenlik, kargolama ve sağlık gibi farklı sektörlerde kullanımının oldukça arttığını ifade etti.
Yerel Haberler Batum’da “Batumi Build 2025” fuarı kapılarını açtı
Yerel Haberler Limanlarda kasım rekoru: 46,8 milyon ton yük elleçlendi
Yerel Haberler Google, 2025’te Türkiye’nin en çok aradıklarını açıkladı
Yerel Haberler Türkiye yenilenebilir enerjide hızlı ilerliyor
Yerel Haberler Eğitime 5 yılda 4,5 trilyon lira harcandı
Yerel Haberler Osmaniye’de yolcu otobüsü tıra çarptı: 6 ölü, 11 yaralı
Yerel Haberler Esrarengiz kuyu…
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021