İnşaat sektöründe istihdam 3 aydır tarihi zirvede: Çalışan sayısı 2 milyonun üzerinde

Yerel Haberler - 07.12.2025 - 9:40

ANKARA – BHA

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinin toplamında ücretli çalışan sayısı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,1 artarak 16 milyon 169 bin 476’ya yükseldi. Sanayi sektöründe çalışan sayısı yüzde 3,7 azalırken, ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,5’lik bir artış kaydedildi.

Alt sektörlere bakıldığında istihdamdaki en büyük yükselişin inşaat alanında yaşandığı dikkat çekti. Eylül ayında inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 artarak 2 milyon 24 bin 401’e çıktı. Bu rakam, geçen yılın eylül ayına göre 139 bin 745 kişilik bir artış anlamına geliyor.

Sektördeki çalışan sayısı temmuz ayında ilk kez 2 milyon sınırını aşarak 2 milyon 1 bin 225’e ulaşmış, ağustosta ise 2 milyon 10 bin 953’e yükselmişti. Eylül verileriyle birlikte inşaatta istihdam üç aydır aralıksız rekor tazelemiş oldu.

Açıklanan detaylara göre, çalışanların 1 milyon 327 bin 750’si bina inşaatında, 260 bin 592’si bina dışı yapı inşaatında, 436 bin 59’u ise özel inşaat faaliyetlerinde görev alıyor. Bu alt gruplardaki yıllık artış oranları sırasıyla yüzde 9, yüzde 4,7 ve yüzde 4,4 olarak kaydedildi.

Yerel Haberler İBB soruşturmasında 9. duruşma: 407 sanık hakim karşısında

Yerel Haberler İstanbul’da suç örgütüne darbe: 5 tutuklama

Yerel Haberler Kars Ziraat Odası Başkanı Özcan Müçük’ten çiftçiler için destek çağrısı

Yerel Haberler Bakan Memişoğlu TEKNOKENT’te direksiyonsuz yolculuk yaptı

Yerel Haberler Genç Nida Kur’an’ı Güzel Okuma Yarışması’nın Finali Çekmeköy’de yapıldı

Yerel Haberler Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney hakkında 31 yıla kadar hapis istemi

Yerel Haberler İçişleri Bakanı Çiftçi: 2026’yı çetelerle mücadele yılı ilan ediyoruz

Yerel Haberler Isparta’da ilk taziye evi açıldı

Yerel Haberler Başkan Gülpınar, Şanlıurfa’nın ulaşım sorununu çözmekte kararlı

Yerel Haberler Beypazarı Belediye başkanı Dr. Özer Kasap: İlçede toplumun tüm kesimleriyle ortak hareket edeceğiz

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021