İçişleri’nden kuvvetli yağış ve çığ tehlikesine karşı uyarı

Yerel Haberler - 09.04.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son verilere göre olumsuz hava koşullarının birçok bölgede etkili olmasının beklendiği bildirildi.

Bugün için yapılan değerlendirmede, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin çevreleri ile Şanlıurfa’nın doğu kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi. Ayrıca Hakkari, Bitlis ve Muş çevreleri ile Van’ın kuzey ve güney kesimlerinde yağmur ve sağanak görüleceği, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, yarın Osmaniye çevreleri, Hatay’ın kıyı kesimleri ve Adana’nın doğusunda da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti. Kar yağışının etkili olacağı bölgelerde ise tipi, buzlanma, don ve yüksek kar örtüsüne sahip eğimli ile dik yamaçlarda çığ riski nedeniyle yetkililerin uyarılarının dikkate alınması istendi.

Yerel Haberler Dündar Ziya Gültekin son yolculuğuna uğurlandı

Yerel Haberler 131 ilaç daha geri ödeme kapsamına alındı

Yerel Haberler İstanbul’daki selde can kaybı 4’e yükseldi

Yerel Haberler Üniversite öğrencilerinden kan bağışı dayanışması

Yerel Haberler Ordu’nun camilerinde temizlik mesaisi

Yerel Haberler Bakan Şimşek: Amacımız şeffaf ve güvenilir bir sermaye piyasası oluşturmaktır

Yerel Haberler 22 ilde DEAŞ operasyonu: 59 şüpheli yakalandı

Yerel Haberler Bornova’da fırın ve kaldırım işgallerine denetim

Yerel Haberler Bornova’da 3. Yaş Üniversitesi yeni döneme başladı

Yerel Haberler Keçiören’de din görevlileri bir araya geldi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021