Yerel Haberler - 09.04.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son verilere göre olumsuz hava koşullarının birçok bölgede etkili olmasının beklendiği bildirildi.
Bugün için yapılan değerlendirmede, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin çevreleri ile Şanlıurfa’nın doğu kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi. Ayrıca Hakkari, Bitlis ve Muş çevreleri ile Van’ın kuzey ve güney kesimlerinde yağmur ve sağanak görüleceği, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olacağı ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, yarın Osmaniye çevreleri, Hatay’ın kıyı kesimleri ve Adana’nın doğusunda da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.
İçişleri Bakanlığı, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti. Kar yağışının etkili olacağı bölgelerde ise tipi, buzlanma, don ve yüksek kar örtüsüne sahip eğimli ile dik yamaçlarda çığ riski nedeniyle yetkililerin uyarılarının dikkate alınması istendi.
Yerel Haberler Dündar Ziya Gültekin son yolculuğuna uğurlandı
Yerel Haberler 131 ilaç daha geri ödeme kapsamına alındı
Yerel Haberler İstanbul’daki selde can kaybı 4’e yükseldi
Yerel Haberler Üniversite öğrencilerinden kan bağışı dayanışması
Yerel Haberler Ordu’nun camilerinde temizlik mesaisi
Yerel Haberler 22 ilde DEAŞ operasyonu: 59 şüpheli yakalandı
Yerel Haberler Bornova’da fırın ve kaldırım işgallerine denetim
Yerel Haberler Bornova’da 3. Yaş Üniversitesi yeni döneme başladı
Yerel Haberler Keçiören’de din görevlileri bir araya geldi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021