Yerel Haberler - 16.06.2026 - 0:00
MARDİN – BHA
İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Mardin’de muhtarlarla bir araya geldiği programda “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
İçişleri Bakan Yardımcısı Turan, Türkiye’nin yaşanan deprem, pandemi ve bölgesel savaşlara rağmen büyümeyi sürdürdüğünü belirterek, terörden arındırılmış bir Türkiye’nin gelecek nesillere bırakılacak en büyük miras olduğunu söyledi.
İçişleri Bakan Yardımcısı Turan, çocuklara bırakılacak en büyük mirasın mal varlığı değil huzurlu bir ülke olduğunu vurgulayarak, “Evlatlarımıza bırakacağımız en büyük miras tapu senedi, ev, araba, altın, gümüş değil; huzurlu bir Türkiye’dir, terörsüz bir Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.
Mardin’de son iki yıldır şehit haberi gelmediğini belirten Turan, bu durumun önemine dikkat çekerek, “Yollar, köprüler yapılır. Ama can gibisi, kan gibisi var mı? Bu sürece sahip çıkmak bir parti meselesi değil” diye konuştu.
Sürecin uzun ve çok aşamalı olduğuna işaret eden Turan, terör örgütünün sembolik de olsa silah bırakma yönünde adım attığını belirterek, TBMM’de tüm partilerin katılımıyla yürütülen çalışmaların ardından yeni bir yasama sürecinin başlayabileceğini ifade etti.
Teslim olma, entegrasyon ve uyum süreçlerinin gündeme geleceğini kaydeden Turan, bu süreçte sosyal ve ekonomik birçok başlığın ele alınacağını dile getirdi.
Muhtarlara önemli görevler düştüğünü belirten Turan, toplumu kutuplaştıran ve süreci olumsuz etkileyen söylemlere karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
“Dil, yeri geldiğinde silahtan daha tehlikeli bir araçtır” diyen Turan, yanlış bilgilendirme ve provokatif söylemler karşısında ilk tepkinin muhtarlardan gelmesi gerektiğini ifade etti.
Terörle mücadelede devletin kararlılığının sürdüğünü vurgulayan Turan, “Kör değiliz, sağır değiliz. Devlet ne yaptığını biliyor. Devlet kimin ne yanlış yaptığını biliyor. Devlet güvenlikte asla taviz vermez. Biz görevimizin başındayız” dedi.
Yerel Haberler AKK Başkanı ve ATO Başkan Vekili Halil İbrahim Yılmaz Lahey Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan’ı ziyaret etti
Yerel Haberler AJet’ten KKTC kampanyası
Yerel Haberler AKK Başkan Vekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin Spacepol Programında Ankara’yı ve AKK’yi temsil etti
Yerel Haberler Artvin’e KÖYDES’ten 184 milyon ödenek
Yerel Haberler Kars’ta hayvancılık sektörü masaya yatırıldı
Yerel Haberler Başarılı antrenör Külünk’e Artvin üzülüyor, Sinop seviniyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021