Hikmet Hacıyev: “Bizim Başka Ailemiz Yoktur, Türk Dünyası Bizim Ailemizdir”

Yerel Haberler - 12.08.2026 - 14:47

Hacıyev, iki ülke arasındaki ilişkinin diplomatik sınırların ötesinde, ortak tarih, kültür ve kardeşlik anlayışı üzerine kurulu olduğunu vurguladı.

Türkiye’den Azerbaycan’a gelen vatandaşların kendileri için turist değil, ailelerinin bir parçası olduğunu ifade eden Hacıyev, şu sözleri kullandı:

“Türkiye’den gelenleri turist olarak değil, kendi evlerine gelen kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Bizim başka ailemiz yoktur, Türk dünyası bizim ailemizdir.”

“Tek Millet, İki Devlet” Anlayışı Güçleniyor

Hacıyev’in açıklamaları, Türkiye ile Azerbaycan arasında yıllardır sürdürülen “Tek Millet, İki Devlet” anlayışının güçlü şekilde devam ettiğini bir kez daha ortaya koydu. Yapılan değerlendirmede, iki ülke arasındaki ziyaretlerin yalnızca turizm kapsamında değil, kardeş halkların buluşması ve ortak değerlerin pekişmesi açısından da önemli olduğu vurgulandı.

Türk Dünyası İçin Birlik Mesajı

Hacıyev’in ifadeleri, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde gelişen iş birliği sürecinin hız kazandığı bir dönemde, Türk Dünyası’nın ortak kimlik, dayanışma ve birlik vizyonuna verilen önemi de gözler önüne serdi.

Açıklama, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki sarsılmaz dostluğun ve kardeşliğin yanı sıra, Türk Dünyası’nın ortak geleceğine yönelik güçlü bir iradenin en üst düzeyde dile getirildiği mesajlar arasında değerlendirildi.

Yerel Haberler Gram altın güne kayıpla başladı

Yerel Haberler PSG’den Süper Kupa’da tarihi başarı: Üst üste ikinci kez şampiyon

Yerel Haberler Motorinde ÖTV düzenlemesi Resmi Gazete’de: Kademeli artış geliyor

Yerel Haberler Ambarlı’da denize atık su deşarjı: İSKİ’ye 8,3 milyon lira ceza

Yerel Haberler Giresun Belediyesi yeni kanal temizleme aracına kavuştu

Yerel Haberler Ünal Turgut’tan ITSO için 13 projelik yeni dönem vizyonu

Yerel Haberler Burdur valilik sahaya indi, çocukların yanında oldu

Yerel Haberler Antalya’da kaçak yapı alarmı

Yerel Haberler Ani’nin fethinin 962. yıl dönümü Yelken Yarışları ile Kars’ta Çıldır Gölü’nde gerçekleştirilecek

Yerel Haberler Hikmet Hacıyev: “Bizim Başka Ailemiz Yoktur, Türk Dünyası Bizim Ailemizdir”

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021