Her Sağlıklı İnsan Bir Engelli Adayıdır

Aksaray Haberleri - 17.12.2015 - 8:18

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Kurt, Ziraat Mühendisi Mustafa Aydın, Hakan Acar, Volkan Acar ve İç Mimar Aydan Öncül Aksaray Özel Eğitim Meslek Lisesindeki öğrencileri ziyaret ettiler.

Okulda eğitim gören öğrenciler ile bir araya gelen Başkan Özkök ve Yönetim Kurulu Üyeleri okul müdürü Rahmi Sinankılı´dan okulun çalışmaları ve öğrenciler hakkında bilgi aldılar.

Engelli çocuklara eğitim veren Aksaray Özel Eğitim Meslek Lisesi’nden övgüyle bahseden Başkan Özkök, “Aksaray Ticaret Borsası olarak engellilere yönelik bir çok çalışmanın içerisinde yer almak istiyoruz.şu an itibari ile 179 tane engelli çocuğumuzun burada eğitimlerini aldığı, yaşama standartlarının yükseltildiği ve farkındalık yaratan konusunda uzman hocaların eğitim verdiği, ayrıca öğrencilerin topluma kazandırılması yönünde gayretli çalışmalar olduğunu burada görme fırsatı yakaladık. Burada öğrenciler her türlü eğitimi alırken sosyal yaşantılarında en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş, okulda açılan eğitim atölyelerinde bizzat yaptıkları işleri gördük. buradan mezun olduktan sonra, okul müdürümüz Rahmi Bey’inde söylediği gibi 23 yaşından sonra okuldan mezun olup hayata kazandırılması gerekmektedir. mezun olduklarında iş hayatına atılmaları ve yaşantılarını sürdürebilmeleri için gerekli olan mesleki eğitimlerini burada aldıklarına da şahit olduk. bu gün biz burada Ticaret Borsası Meclisi olarak bu okulumuzdan herkesin haberi olması gerektiğini düşünüyoruz. okulumuzu ziyaret ettik bizim eksikliğimiz olduğunu gördük. açıkçası her Aksaraylının her insanın bu gibi okulları gelip görmesi ve bu insanların da yaşantılarını, eğitimlerini ve bundan sonraki sürdürdükleri yaşantılarında nasıl bir yol çizeceklerini görmek hakikaten bizler için de çok önemli idi. Okul Müdürümüzün de açıkladığı gibi dünyada 8 kişiden bir’i engelli, yani bizlerde birer engelli adayıyız. Yarın ne olacağımız belli değil” ifadelerine yer veren Başkan Özkök açıklamasının devamında ise “halkımıza seslenmek istiyorum. Bu konuda çok duyarlı olmamız gerekiyor. Aileleri zor durumda olan insanlar başta olmak üzere bütün engelli vatandaşlarımız burada eğitimlerini alarak topluma kazandırılmış olacaklar. bütün halkımızda buraya gelip bu çocuklarla tanışıp bu havayı teneffüs etmesini diliyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit ÖZKÖK Öğrenciler için getirdiği hediyeleri öğrencilere verilmek üzere Okul Müdürü Rahmi Sinankılı’ ya takdim etti.

Aksaray Haberleri Antalya Aksu’da “İpek Yolu Kervanı” Coşkusu

Aksaray Haberleri FIFA’dan 3 Türk kulübüne 3 dönem transfer yasağı

Aksaray Haberleri DSÖ’den Hantavirüs uyarısı: Yeni vakalar görülebilir

Aksaray Haberleri Rize Günleri Türkiye’nin buluşma noktasına dönüştü

Aksaray Haberleri Kars’ta narkotik operasyon: 206 gram metamfetamin ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı

Aksaray Haberleri Türkiye genelinde nisan yağışları arttı

Aksaray Haberleri Tavuk eti ve yumurta üretiminde mart ayında yükseliş

Aksaray Haberleri Kars’ta ziyaret: Nahçıvan Ekonomi Bakanı Vali Polat’ı ziyaret etti

Aksaray Haberleri Denizcilik Kariyer Zirvesi Kdz. Ereğli’de başarıyla gerçekleşti

Aksaray Haberleri Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar: 8’incilik  hedefine  çok yakınız

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021