Yerel Haberler - 09.04.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Hekimsen Sendikası ve AL-KON Konfederasyonu, sağlık alanındaki çalışmalar ve Hekimlik Meslek Kanunu çerçevesinde bir görüşme yaptı.
Görüşme, Kent Konseyi Başkanı ve ATO Başkan Vekili Halil İbrahim Yılmaz ile gerçekleştirildi. Toplantıda sağlık sistemine yönelik yapısal dönüşüm hedefleri ile yürütülen projeler ele alındı.
Görüşmede, sağlık çalışanlarının mesleki haklarının güçlendirilmesi, sistemdeki sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi ve hizmet kalitesinin artırılmasını amaçlayan Hekimlik Meslek Kanunu detaylı şekilde değerlendirildi. Kanunun, hem sağlık çalışanları hem de toplum açısından sürdürülebilir bir sağlık sistemi oluşturulmasında önemli rol üstleneceği ifade edildi.
Toplantıda ayrıca sağlık alanında geliştirilen projeler, ekonomik ve sosyal yapı modelleri ile kurumsal iş birliklerinin güçlendirilmesine yönelik başlıklar da gündeme geldi. Hekimsen ve AL-KON’un kamu yararı odaklı projelerle sağlık alanında kalıcı etkiler oluşturmayı hedeflediği belirtildi.
Taraflar tarafından yapılan açıklamada, sağlık alanındaki çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği, başta Hekimlik Meslek Kanunu olmak üzere sistemsel dönüşüm sağlayacak projelerde aktif rol alınmaya devam edileceği bildirildi.
Yerel Haberler Mart 2026 küresel sıcaklıkta ilk dörtte yer aldı
Yerel Haberler Kırmızı bültenle aranan 61 firari Türkiye’ye getirildi
Yerel Haberler Kars 36 Spor’a iş dünyası ve kurumlardan destek
Yerel Haberler Bolu Belediyesi soruşturmasında 2 yeni gözaltı
Yerel Haberler Ordu’da kaldırımlar yenileniyor
Yerel Haberler El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi takımı, International Legathon MaxUP 2026’da birinci oldu
Yerel Haberler Miniklere Polis Haftası’nda anlamlı etkinlik
Yerel Haberler Kale Belediye Meclis Üyesi Aslan Karadeniz AK Parti’ye geçti
Yerel Haberler Borsa İstanbul bugüne artıda başladı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021