Yerel Haberler - 21.11.2025 - 7:30
HATAY-BHA
İskenderun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne gelen ihbar üzerine harekete geçen gıda kontrol ekipleri, mevzuata aykırı ürün bulundurulduğu belirtilen depoda detaylı inceleme yaptı. Yapılan kontrolde 2 ton yoğurt ve 300 kilogram peynirin üzerinde herhangi bir etiket veya üretim bilgisi bulunmadığı tespit edildi.
Kaynağı belli olmayan ve tüketim açısından risk taşıyan ürünler, gerekli tutanakların ardından imha edilirken, işyeri hakkında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında idari para cezası uygulandı.
Yetkililer, vatandaşların gıda ürünlerini satın alırken etiket ve üretim bilgilerini kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
Yerel Haberler Petrol fiyatlarında gerileme
Yerel Haberler Bakan Gürlek duyurdu: e-Avukat uygulaması hizmete alındı
Yerel Haberler Liverpool resmen açıkladı: Salah devri sona eriyor
Yerel Haberler Ebru Eroğlu’na Ret, komutana göreve dönüş
Yerel Haberler Eskişehir’de kent konseyleri buluşuyor
Yerel Haberler Adana’da Yörük Türkmen kültürü konserle yaşatıldı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021