Hastanelerdeki randevu sorunu’na dair talimat

Sağlık - 09.06.2022 - 9:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların hastanelerden randevu alma konusunda yaşadığı sıkıntı kendisine iletilince kurmaylarına “Konuyla ilgili adımlar atıyoruz. Sorun çözülecek” dedi.

AK Parti kurmayları, hastanelerde yaşanan randevu sıkıntısı başta olmak üzere, bazı ilçelerde doktor bulunmaması gibi sorunları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti. Edinilen bilgilere göre, parti kurmayları, vatandaşın hastanelerden randevu alma konusunda sıkıntı yaşadığını, bu konuyla ilgili çok fazla şikayetin geldiğini dile getirdi.

Kurmaylar “Bazı hastanelerde de randevu geç veriliyor. Randevu, 10-15 gün sonrasına erteleniyor. Vatandaşlar sağlık hizmeti alma konusunda gecikiyor” dedi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pandemi döneminde randevular konusunda sıkıntı yaşandı. Bu sorun yavaş yavaş çözülecek. Konuyla ilgili adımlar atmaya başladık” diye konuştu.

DOKTORLARA EK ÜCRET

Yapılan toplantılarda kurmayların Cumhurbaşkanı’na, bazı köylerde ve ilçelerde doktorların görev yapmak istemediğini, bundan dolayı vatandaşın sıkıntı çektiğini, doktorlara zorunlu bir görevin getirilebileceğini söylediği ancak Erdoğan’ın konuya sıcak bakmadığı, bunun yerine doktorların teşvik edilmesi gerektiğini ifade ettiği öğrenildi.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sağlık Bakanlığı’na, bu gibi yerlerde görev yapan doktorlara fazladan ücret verilmesi konusunda bir çalışma yapılması talimatını verdiği ifade edildi.

AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ GELİYOR

Bunların yanı sıra, kurmayların Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinde gündeme gelen bir diğer konu da “aile diş hekimliğinin” getirilmesi oldu. AK Parti kurmayları “Sağlıkta dönüşüm çok güzel oldu. Şehir hastaneleri, vatandaş nezdinde çok beğenildi. Bunlarla beraber aile diş hekimliği sistemi de devreye girmeli” ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanlığı’nın iki pilot ilde bu uygulamayı hayata geçirdiği, diğer illerde de faaliyete geçirilmesi için çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

KÖY OKULLARINA ANA SINIFI GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan toplantılarda, bir kurmayın, köylerde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması önerisinde bulunduğu öğrenildi. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuyla ilgili, “Buralarda ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısını 10’dan 5’e düşürmüştük. Köy ve benzeri yerlerde eğitime erişimde fırsat eşitliğini sağlamak için gerekli çalışmalar yürütülüyor” dedi.

Sağlık UDSP yabancı dil sınavı soru ve cevapları erişime açıldı

Sağlık Kars merkezli ‘Evde paketleme işi’ vaadiyle vatandaşları dolandırdılar

Sağlık Kars İl Özel İdaresi’nde kilit parke taşı üretimi aralıksız sürüyor

Sağlık Kaymakam Aslantatar, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu

Sağlık DMM’den sahte belge uyarısı: NATO Zirvesi iddiaları yalanlandı

Sağlık Kars Milletvekili Adem Çalkın: Kars’a 24 doktor atandı, yeni hekimler hayırlı olsun

Sağlık Terör soruşturmasında 178 kişi tutuklandı

Sağlık Kars Kaşarı, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili yolunda

Sağlık Çorum’da 83 bin 402 öğrenci karne sevinci yaşadı

Sağlık Ankara’da sürücülere uyarı: Trafiğe kapatılacak güzergâhlar açıklandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021